Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-09-2006, 11:19   #1
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Ali Gültiken : Operasyon Gerekliydi..!!!

Beşiktaş’ın efsane kadrosunun en önemli parçalarından biriydi Ali Gültiken... Attığı gollerle siyah beyazlıların gönlünü fetheden, rakip takımlara korku salan Ali Gültiken yıllarca başarısı için ter akıttığı Beşiktaş’a bu kez menajer olarak hizmet veriyor.

Click the image to open in full size.

Beşiktaş yönetiminin oybirliği ile göreve getirdiği Gültiken, futbol takımında sezon başında yapılan revizyon için, "Neşteri zamanında vurduk. Bu operasyon gerekliydi" yorumunu yaptı. Hürriyet'e konuşan Gültiken, şunları söyledi:

"Antrenörlük yaptığım İran'dan ve Türkiye'den birçok takımdan teklif aldım. Ancak ben, başkanımız Yıldırım Demirören ve yönetim kurulumuzun yaptığı teklifi hiç düşünmeden kabul edip, Beşiktaş'a menajer oldum. Çünkü Beşiktaş benim yuvam.

Değişim başarıyı getirir

Beşiktaş Kulübü benim ilk geldiğim 23 yıl öncesinden çok farklı. O dönem İnönü Stadı'nın soyunma odasında futbolcuların kullanabileceği sadece 3 duş vardı. Beşiktaş bugün bir dünya kulübü. Çok büyük potansiyeli ve imkanları var. Türkiye'de zaten üst düzey bir takım olan Beşiktaş'ın bundan sonraki hedefi Avrupa. Bu yolda emin adımlarla ilerliyor.

Siyah beyazlı kulübün verimli bir alt yapı potansiyeli var. Sezon başında çok ciddi bir revizyon gerçekleştirildi. Bu revizyonla birlikte hem genç ve yetenekli Türk oyuncular, hem de yurtdışında marka olmuş isimler transfer edildi. Bu değişimin sonucunda başarı da gelecektir. Ben 2 aydır buradayım. Beşiktaş çok kısa bir süre içerisinde iyi yöne giden çok ciddi potansiyeli olan bir takım haline geldi. Bu takım ligin sonuna kadar şampiyonluk yarışı içerisinde olacak ve kazanabilecek bir güce sahip. Bunun yanı sıra Fortis Türkiye Kupası ve UEFA Kupası'nda da iddialı. Beşiktaş takımı yeni bir yapılanmaya gitti. Geçen seneyle bu sezon arasındaki fark çok belirgin. Başarıyı daha çok isteyen, bunun için sürekli koşan, mücadele eden insanlardan kurulu bir ekip oluşturuldu. Bu revizyon Beşiktaş için gerekliydi ve bence doğru zamanda yapıldı. Hem genç oyuncuların, hem de yabancı futbolcuların seçiminde çok isabetli kararlar alındı.

Doğru zamanda yapıldı


Beşiktaş, yeniden yapılanıyor. Bu, silbaştan yapılan bir yapılanma değil. Beşiktaş'ın burada avantajı var. Bu kadar kısa süre içerisinde gerçekleşmesi artımız. Genel olarak iskeletimizi koruduk. Bu oyuncularla birlikte gelen oyuncuların oluşturduğu bir yapılanma Beşiktaş'ın yaptığı. Silbaştan bir takım yaratılmıyor. Öyle bir yapılanma olsaydı, başarı için daha fazla zaman gerekecekti. Beklentilerin aksine Beşiktaş çok kısa sürede başarıyı yakalayacaktır."

Gültiken'in gözüyle


TİGANA ile aram süper. Onunla her konuda fikir alış verişinde bulunuyoruz. Takımın başarısı için sürekli konuşuyoruz. Fransız hoca, gençlere büyük önem veriyor. Tigana'nın böylesine bir düşünce anlayışı içerisinde olması Beşiktaş ve siyah beyazlı takımın alt yapısı için büyük bir şans. Onun sayesinde gençlerin önü açılacak.

Delgado özel oyuncu

MATİAS Delgado, yaratıcı özellikleri olan çok faydalı bir oyuncu. 'Ölü top' organizasyonlarında usta. Geçen sezon kullandığı serbest atışlarda Basel, hem İsviçre Ligi'nde, hem de Avrupa kupalarında çok sayıda gol attı. Sürekliliği olan bir oyuncu ve hemen hemen bütün maçlarda oynamış. Delgado, kendisini gösterecektir.

Nobre en iyi golcülerden

MARCİO Nobre bana göre ligimizin en iyi forvetlerinden bir tanesi. O sıkıntısı çektiğimiz hedef santrfor. Vücudunu çok iyi kullanabiliyor, hava hakimiyeti var, gol vuruşlarını iyi yapıyor. Hepsinden önemlisi, oyunun içerisinde her zaman var. Bu sebeplerden dolayı Nobre, Beşiktaş için çok doğru bir transfer.

Runje, Cordoba'yı aratmaz

YENİ kalecimiz tam bir lider. Bir libero gibi oyuna katılıyor. Önündeki defans oyuncularıyla sürekli konuşuyor, onları uyarıyor. Kalecilik yeteneği tartışılmaz. Refleksleri mükemmel. Karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda kısa sürede karar verip, gereğini yapıyor. Bu özellikleri de gösteriyor ki, Vedran Runje, Cordoba'yı aratmaz.

Bu gençlerde hayat var

FAHRİ Tatan, Baki Mercimek, Burak Yılmaz ve Serdar Kurtuluş, Türkiye Ligi'nde alınabilecek en üst seviyedeki genç oyuncular. Dördü de yeteneği tartışılmaz. Çok kısa süre içerisinde takıma katılıp, şans bulacaklardır. Milli takımlarda şans bulan bu dört oyuncu Beşiktaş'a çok faydalı olacaktır. Uyum sürecini kısa sürede aşmaları da Beşiktaş için büyük şans.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kaynak http://www.kartalhaber.com/haber.php?haber_id=8341