Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-09-2006, 19:05   #268
Markus Münch

Markus Münch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
memedoff´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
markus yorumlarında bence olayı biraz abartmışsın senin yazını okuyan biri delgadoyu sıradan bi futbolcu sanacak.aimar zaragozada dion.aimar valencia da kaç yıl top oynadı 10 numara giydi bilio musun??yorumlarını yaparken biraz dah duyarlı we gerçekçi yap

Alıntı:
markus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşım Tigana takımı 4lü savunma, çift forvet ve Klebersonlu tek ön libero oynatıyo. Bu sistemde Delgado ve Ricoya ikisine birden yer yok, çünkü orta saha çöküyo ts maçında olduğu gibi; biri oynayabilir ve bana göre Rico daha uygun ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Ben o onbirleri hala savunuyorum ama Tigana Nuh diyo peygamber demiyo Fahriyi önliberoya Klebin yanına çekse Delgado solda Rico tek forvetin arkasında rahatlıkla çok ta güzel oynarlar. Ben 3lü savunma daha iyi olur diyorum ve burda da beraber oynayabilirler ama o ayrı mevzu.
Delgadonun sıradan bir futbolcu olduğunu asla söylemiyorum. Tigananın şu an oynattığı sistemde Rico ve Delgado ikilisini aynı anda oynatmanın hata olduğunu söylüyorum. Nitekim Tigana hatasını gördü ve Rico yu yedek bıraktı CSKA maçında. Fakat nitekim gördükki ikisinden birisi oynayacaksa bu isim Rico olmalı orta sahada çok daha etkili oynuyor, isabetli paslar atıyor, daha az top kaybediyor ve oyunu daha iyi kuruyor.
Şunu da ısrarla söylemek istiyorum ben de Rico-Delgado ikilisinin beraber oynamasını isterim ama bunun için sistem değişikliği şart. daha önce de söylediğim gibi tek forvete dönüp ortasahaya mücadele gücü yüksek bir oyuncu koymalı.

Daha önce verdiğim kadroları tekrar vermek istiyorum iyi anlaşılabilmesi için.
Benim 11 im
3-4-1-2
-------------------Runje-------------------
------İ.Toraman----Koray-----Gökhan------
Ali Tan.---Kleberson----Delgado----İ.Üzülmez
--------------------Rico-------------------
-------------Nobre-------İbrahim Akın------

Ve Tigananın 4lü savunmasına göre çıkarılabilecek en iyi 11:
4-2-3-1
--------------------Runje-----------------
İ.Toraman----Gökhan------Koray-------Baki
--------------Fahri------Kleberson---------
-------Burak--------Rico-------Delgado----
--------------------Nobre-----------------

Ortasahada mücadeleci ve savunma yönü güçlü olan bir futbolcu Klebin yükünü hafifletip direnci artırmalı. Bu Fahri de olabilir Koray da olabilir (İ.Üzülmez solbeke geçip Baki stopere çekilirse).

Ve şunu gözlemliyorum ki son günlerde forumdaki diğer arkadaşlar da buna benzer kadrolarda hemfikir oldular.

Aimar meselesine gelirsek tabiiki Aimar da kötü futbolcu değil ben sadece kıyaslama yapıyorum bana göre Rico da Delgado da Aimardan daha iyi. Rico milli takımda oynuyor,Delgadonun UEFA da yaptıkları ortada ama Valencia taraftarın sevdiği bir futbolcu olmasına rağmen Aimarı Zaragozaya sattı. Son yıllarda sürekli sakatlıklarla boğuşuyor ve sürekliliği yok. Valencia'da çok önemli başarılar elde etti tabi ama ben şu anki durumuna göre değerlendiriyorum. Tabiiki bu benim görüşüm sizin görüşlerinize de saygı duyuyorum.

Markus Münch Ofline