Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-04-2006, 14:55   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Formula 1 ihalesine Koç talip

Formula 1 İstanbul Park'ın işletme hakkının devri ihalesine Koç Holding bünyesindeki SETUR ve turizm sektörü temsilcilerinden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) talip oldu.
Formula 1 İstanbul Park'ın işletme hakkının devri ihalesinde kısa liste belirlendi. 12 yerli ve yabancı firmanın ilgi gösterdiği ihalede, Koç Holding bünyesindeki SETUR ve turizm sektörü temsilcilerinden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Formula One Administration Limited (FOA) Başkanı Bernie Ecclestone'dan onay aldı.
Resmi olarak başvuruda bulunarak İstanbul Park'a talip olan 2 kuruluş, bundan sonra tekliflerini hazırlayacak.

İTO Yönetim Kurulu ve Formula Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) Başkanı Murat Yalçıntaş, ihaleye girmek isteyen kuruluşların isimlerinin ihalenin ciddiyetini ve büyüklüğünü ortaya koyduğunu belirtti.
Yalçıntaş, İstanbul Park'ın sadece İstanbul'a değil tüm Türkiye'ye ait bir proje olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “İşletme hakkını satın alma önceliği konusundaki en önemli kriter, yarışları en az bizim kadar başarıyla organize edebilme yeterliliğidir. Bu sebeple kısa listedeki isimlerin bu sayıda olması son derece makuldür. Çünkü Formula, her şirket ya da kuruluşun talip olamayacağı kadar büyük ve sorumluluğu ağır bir iştir. Sanıyorum, her iki isim de kamuoyunda olumlu karşılanacaktır. Gerek SETUR, gerekse TÜRSAB, finansman, insan kaynağı ve bilgi birikimleriyle kendilerini ispat etmiş iki güzide isimdir.”
Firmaların bundan sonra bilgi odasına gireceğini bildiren Yalçıntaş, “Burada firmayla ilgili tüm verilere, anlaşmalara ve mali duruma bakıp inceleyecekler ve bize teklif verecekler. Biz de teklifleri değerlendirip uygun görürsek vereceğiz. Ayrıca hiçbir zaman işletme hakkını devrederken tek kriterimiz fiyat olmamıştır, olmayacaktır” dedi.

10.04.2006Click the image to open in full size.
Kaynak : AA Click the image to open in full size.
xarizma Ofline