Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-09-2006, 12:03   #8
odin
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Athlon64 ler ile ilgili ilave bu kadar.İntel yada AMD, platformlar farklı olabilir boardlar farklı olabilir.Oc mantığı aynıdır."Benim board farklı bende şu şöyle değil bu böyle değil" demeyin yazıları en başından intel-AMD dahil okuyun mantığı sindirin ve öyle işe girişin.Banada özelden bir şey sormayın lütfen cevaplamayacağım.Herşey burada belli, anlamadığınız yada farklı bir sorununuz için forumda topik açınız.

Click the image to open in full size.

Bu soğutucunun üzerine tercihinize göre performanslı bir fan takabilirsiniz.Bu size stock soğutmadan çok daha iyi bir soğutma sağlayacaktır.

Click the image to open in full size.

Bu tarz bir şeyde olabilir bu size kalmış ama tavsiyem fanınız performanslı ama bu resimdeki gibi devir ayarlı olsun yoksa normal zamanlarda overclocksuz kullanmak istediğiniz durumlarda sürekli sabit yüksek fan devir sesi sizi oldukça rahatsız edecektir benden söylemesi.


------------------------------------------------------------------------------------

Ekran kartlarında overclock

Evet sistemimizi overclock etmiş olduk.Tabi bununla yetinmeyebilirsiniz.Ekran kartınızıda overclock etmek isteyebilirsiniz.Bunuda yapmak için çeşitli yollar var.Kartınıza göre değişen Ati yada nvidia.Çeşitli programlar ile ekran kartlarınıda overclock etmek mümkün.Ati kartlar için ati tool oldukça kullanışlıdır.

Click the image to open in full size.

Ati tool'u sistemimize kurduktan sonra çalıştırdığımızda karşımıza programın gördüğünüz arayüzü çıkıyor.9800xt kartım default değerlerinde ve bunu overclock etmek için hem ram hemde core-gpu (çekirdek)hızlarını yükseltiyoruz.Tabi bunuda aynı cpu overclock'undaki gibi yavaş yavaş deneyerek yapıyoruz.
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla