Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-09-2006, 08:51   #13
pascalmania
 
pascalmania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Smile Bravo Kübra! Beşiktaşlı Kübra Avrupa Şampiyonu

Beşiktaşlı Kübra Avrupa Şampiyonu oldu
Özgür KOÇ/İSTANBUL, (DHA)

KARADAĞ’ın Herzeg Novi Kenti'nde düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası’da Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü sporcusu Kübra Öztürk, 16 yaş altı kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu.
9-19 Eylül tarihlerinde düzenlenen şampiyona 10, 12, 14, 16 ve 18 yaş altında genel ve bayanlar klasmanı olmak üzere 10 kategoride yapıldı. Kübra Öztürk, 16 yaş altı bayanlar klasmanında 32 ülkeden 62 sporcu arasında 7,5 puanla şampiyon oldu. Son turda güçlü Rus rakibi Olga Girya’yı yenen Kübra Öztürk böylece Türkiye’ye yaş gruplarında ilk altın madalyayı kazandırmış oldu.
Babası konfeksiyon işçisi, annesi ev hanımı olan Kübra Öztürk, Kayaş Sakarya İlköğretin Okulu’nda okuyor. Geçen yıl kurulan Beşiktaş Stranç takımında oynayan genç sporcu aynı zamanda 2006 Türkiye Büyük Bayanlar Üçüncüsü.
Kübra Öztürk’ün de yer aldığı milli takım kafilesi Çarşamba günü İstanbul’a gelecek.
Beşiktaş Spor Kulübü Amatör branşlardan sorumlu yöneticisi Süleyman Eren, Kübra’nın başarısıyla büyük gurur duyduklarını belirterek, “Kübra geçen yıl kurulan satranç şubemizin koyu Beşiktaşlı bir sporcusu. Kübra’dan böyle bir başarıyı bekliyorduk. İleride daha büyük başarılara da imza atacağını düşünüyor ve inanıyoruz. Beşiktaş olarak her zaman Kübra’nın yanında olacağız. Camia olarak genç sporcumuzla gurur duyuyoruz'' dedi.
pascalmania Ofline   Alıntı ile Cevapla