Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-04-2006, 20:46   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Racing Santander'e ceza yolda

İspanya La Liga'da hafta sonu Racing Santander ile Barcelona arasında oynanan lig maçında Santander taraftarlarının Barcelona'nın golcüsü Samuel Eto'o'ya ırkçı saldırılarda bulunması nedeniyle kulübe ceza verileceği bildirildi.
Racing Santander ile Barcelona arasında oynanan ve 2-2 berabere biten karşılaşmada Barcelona'nın Kamerunlu yıldızı Eto'o'nun her ayağına top geldiğinde maymun sesi çıkartılması üzerine İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) harekete geçti. FİFA'nın futbolda ırkçılığı önlemek için aldığı tedbirlere rağmen İspanya'da bir türlü ırkçılığın önüne geçemeyen RFEF, son yaşananlardan sonra Santander Kulübü'ne ceza vermeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan bir federasyon yetkilisi, disiplin kurulunun maçın orta hakeminin raporu doğrultusunda Salı günü toplanacağını belirterek, "Disiplin Komitesi Salı günü toplanacak ve bu maçta yaşanan olaylarla ilgili görüşmelerde bulunacak. Maçın orta hakeminin raporu disiplin komitesinin kararında önemli rol oynayacak" dedi.
Racing Santander-Barcelona maçının 33. dakikasında attığı golle takımına rakibi karşısında 2-2'lik beraberliği getiren Samuel Eto'o bu dakikadan sonra her top ayağına geldiğinde rakip takım taraftarları tarafından ırkçı protestolara maruz kalmıştı. Maçtan sonra bir açıklama yapan maçın orta hakemi de olayları raporuna aynen yazdığını söylemişti.
FİFA'nın yeni talimatları ve İspanya Hükümeti'nin ırkçılık konusundaki yeni yaklaşımları neticesinde, RFEF'in Racing Santander'e ağır ceza verebileceği hatta 3 puanın silinebileceği belirtiliyor.

10.04.2006Click the image to open in full size.
Kaynak : İHA Click the image to open in full size.
xarizma Ofline