Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-09-2006, 12:29   #26
bjk4ever
Banned
 
bjk4ever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
asgaroth´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çok dikkat çekiyosun,yapma ne demek özürlü falan,herşeyin en iyisini bi sen biliyosun zaten forumda, sen barcelona=beşiktaş yazarsan,yok sistem benzerliğiymiş,oyuncu benzerliğiymiş dersen bi de üstüne üstlük hala bakiyi solda düşünürsen millet yazdığın yorumlara tabiki güler

Kusura bakma ama insanlar sirf basliga bakarak dogru durustu okumadan hemen cevap yaziyor, okumaya useniyorsan o zaman cevap verme. Yazimi okuyan biri ilk ve son cumlelerden asil kastimi cok net olarak anlar. Ben asla Besiktas'in kadrosu Barcelona'ninkine esit, veya biz Barcelona kadar iyi bir takimiz vs. gibi birsey yazmadim.

Benim anlatmak istedigim sey, kadro yapisi(kalitesi degil!) ve sistem olarak Barcelona'ya cok benziyoruz. Tigana boyle bir sistemi deniyor, ve nasil Barcelona basta sikinti cekmis ise bu sistemle biz de ayni sikintilari cekeriz.
Mesela size guzel bir ornek vereyim: PSV. Biz nasil minik Barcelona olacaksak, PSV de 2 sene evvel adeta minik bir Chelsea idi. Nasil mi? Kurduklari sistem ve kadro Chelsea'ye cok benziyordu.
Cech gibi cok saglam ve guvenilir bir kaleci(Gomes).
Terry-Carvalho ikilisi gibi arkada super bir ikili(Alex-Bouma).
Ortada oyunu kontrol eden saglam bir uclu Lampard-Essien-Makelele gibi(Vogel-van Bommel-Cocu).
Ileride top tutabilen, Drogba gibi basan bir pivot santrfor(Jan Vennegoor of Hesselink).
Ve kanatlardan forvete destek veren Robben ve Joe Cole gibi hizli adamlar(Farfan ve Beasley).
Sonucta su minik Chelsea Sampiyonlar Liginde yari finale kadar cikti ve kendi liginde cok rahat 2 sene sampiyon oldu.

Ben biz buyuk basarilar yakalariz falan gibi birsey demiyorum, tek demek istedigim sey Tigana belirli bir kadro kurdu ve belirli bir sistemi uygulatiyor. Lucescu ilk basta geldiginde ne olmustu? Bursa'yla berabere kalmistik ve sonraki haftalar zar zor kazanmistik. Ama ne demisti Luce? 2 ay sonra gercek Besiktas sahada olacak. Dedigi cikti ve sabir gosterildiginde oyuncular birbirine ve sisteme alisti ve cok cok iyi bir takim ve basarilar geldi.

Biz Tigana'ya bu sabiri gostermezsek, surekli olarak tercihlerine ve oyun sablonuna karisirsak, nasil basari gelecek? Son 2 senedeki kisir donguden hic mi ders almadik? Hic mi aklimiz basimiza gelmedi?
__________________
INADINA TIGANA
INADINA BAKI
INADINA RUNJE


INADINA BESIKTAS!!!!!
bjk4ever Ofline