Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-09-2006, 04:31   #14
Markus Münch
 
Markus Münch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Galeri
Akın Göksu
25 Eylül 2006 PazartesiClick the image to open in full size. [email protected]

Ne zaman takım oyunu?

Şu maçta kaç dakika futbol oynandı? Bu soruyu tabii ki Beşiktaş için soruyorum. Cevabı da ben vereyim: 12.dakika ile 20.dakika arasında.
Zaten bu süreç içinde Beşiktaş’ın da iki golü geldi. Dikkat ettim, yine bu süre içinde Beşiktaş’ın sağ kanadı bir makine düzeni içinde çalıştı. Ali Tandoğan’la başlayan ve Burak’la gelişen ataklar golleri getirdi.
Özellikle bunun üzerinde duruyorum. Beşiktaş’ta dün akşam yaklaşık 10 dakika süren bu futbol oyununun dışında hiçbir kanat ve bölge iş yapamadı. Bunda futbolcuların bir kabahati yok. Hepsi müthiş bir özveriyle uğraşıyorlar fakat sistemin ve taktik anlayışın yerleşmemesi bunun sebebi.
Takımda tabii ki fizik kapasitesi ve futbol yeteneği eksik oyuncular bulunuyor. Örneğin dün akşam Beşiktaş’ın sol kanadı için kim ne söyleyebilir? Hiç kimse olumlu konuşamaz. Ayrıca Gökhan Güleç’in de ne zaman fizik gücünü arttıracağı sorusuna da kimse cevap veremez.
Durum böyle olunca haftalar Beşiktaş’ın aleyhine geçip gidiyor. İşler tesadüflere kalıyor. Nasıl tesadüf mü? Gökhan Güleç çıkıyor, yerine Ricardinho giriyor. Yani tek santrforu düşüyorsun, orta sahayı kalabalıklaştırıyorsun. Bunun ne faydası var? Birileri çıkıp açıklamalı bu durumu.
Büyük meblalarla transfer edilen Delgado, kritik anlarda sürekli top kaybetti. Savunma anlayışıysa yeterince değildi. Kleberson da uzun süredir oynadığı noktada asla güven vermiyor. Durum böyle olunca Beşiktaş’tan da gelecek için umudumuzu kesmek istemiyoruz ama görüntüler bu duygumuzu geliştiriyor.
Tigana, mutlaka radikal tedbirler almalı. Örneğin, Burak’ı ne pahasına olursa olsun santrfor oynatmalı. Sağ ve sol kanat için eldeki futbolculardan görevlendirdiklerini ısrarla oynatmalı. Eğer onun bu seçimleri tutarsa şansı var demektir. Çünkü bu gidişle zaten Beşiktaş bir istikrar yakalayamıyor.
Hikmet Karaman’lı Ankaragücü, özellikle ikinci yarıda bu dağınık Beşiktaş’ı iyi çözdü. Topu kullanmaktaki yüzdesi Beşiktaş’tan hep fazlaydı. Ceyhun’un attığı golde Beşiktaş savunmasının Ali Tandoğan ve İbrahim Toraman’la nasıl hata yaptıklarını gördük. 2-0’lık bir skorla oyunu uzun süre önde götürmesine rağmen Beşiktaş, bu rahat psikoloji altında bile bu Ankaragücü karşısında ciddi sıkıntılar yaşadı.
Neden 10 dakikalık futbol, dedik. Çünkü bu süre zarfında özellikle Beşiktaş sağ kanat ataklarının mükemmel futbol anlayışıyla hepimize keyif verdiği için.
İnsan istiyor ki 90 dakikalar böyle geçsin, ama olmuyor.
__________________




Markus Münch Ofline   Alıntı ile Cevapla