Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-09-2006, 13:30   #1
Josekleberson
 
Josekleberson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toraman, Maraton'u Seçti

Beşiktaş savunması onun yokluğunda kevgir gibi oldu... Herkes dönüşünü merakla bekledi ve Ankaragücü maçıyla döndü... Savunmanın sağında başladı, sonra Koray'un omuzu çıkınca ortaya geçti... İbrahim Toraman'dan bahsediyoruz... Başkan Yıldırım Demirören'in deyimiyle Beşiktaş'ta gelecek on yılın kaptanından...

MARATON: Öncelikle sakatlığını sorarak başlayalım, ayağın nasıl?

TORAMAN. "Doktor ya üç hafta hiç bir şey yapmadan oturacaksın ya da bu ağrılara katlanacaksın diyor. Ayağımdaki küçük çaplı yırtık nedeniyle ağrılarım sürüyor. Maç sonrası yine şişme oldu ama doktorun dediği gibi bu ağrılara katlanarak oynayacağım çünkü önümüzde çok önemli bir CSKA maçı var ve ben Beşiktaş'ın kaptanlarından biri olarak arkadaşlarımı bu zorlu maçta yalnız bırakamam."

MARATON: Sorumlu bir kaptan olarak konuşuyorsun, o taktirde arkadaşlarını da savunma ya da onları değerlendirme hakkın var, Beşiktaş defansını genel olarak beğeniyor musun, yoksa hatalarınız olduğunu kabul ediyor musun?

TORAMAN: "Üç büyükleri değerlendirdiğimde bizim savunmamız çok daha iyi... Eleştirildiği kadar kötü durumda değiliz... Bana göre her şey yerli yerinde... Tam dört dörtlük olduk demiyorum ama büyük bir sorun da yok..."

MARATON. Ama yenilen gollerde bariz hatalar var?

TORAMAN: "Hata omlmadan gol olmaz. Kaldı ki sakatlık ve cezalar belimizi büküyor. Düne kadar ben ve Gökhan Zan sakattık şimdi Koray sakatlandı, Baki sakatlandı, benim durumum da anlattığım gibi. Yani şanssızlıklar da var işin içinde.

MARATON: Ankaragücü maçında savunmanın sağında başladın, sonra ortaya geçtin, bu seni etkiliyor mu?

TORAMAN: "Hayır! Ben iki mevkide de rahatım. Yıllardır stoper oynuyorum ama Gaziantepspor'da olsun, Ümit Milli Takım'da olsun hatta Kongederasyon Kupası'nda A Milli Takım'da olsun sağ kanatta da oynadım. Sıkıntı yaşamıyorum."

MARATON. Beşiktaş savunması hücuma katılmadığı için eleştiriliyor, bu Tigana'nın bir taktiği mi yoksa sizç mi insiyatif kullanıyorsunuz?

TORAMAN: "Bence şunu herkes karıştırıyor, bizim ilk görevimiz hücum etmek değil savunma yapmak. Çünkü biz savunmacıyız. Adı üzerinde dörtlü defans oynuyoruz, dörtlü defans yapıyoruz. Bu görevimizi öncelikle yaptıktan sonra fırsat bulursak hücuma çıkıyoruz. Bence eleştirilerde bunlar da dikkate alınmalı."

MARATON: Birilerinin çok sevdiği bir tartışma konusu var Ricardinho ile Delgado birlikte oynar mı, hadi gel seni de bu tartışmanın içene çekelim!

TORAMAN: "Her halde böyle tartışmalar sadece Türkiye'de yapılır. Ben dünyanın başka ülkelerinde falanca falancayla oynar mı diye bir muhabbet yapıldığını sanmıyorum. Ricardinho da, delgado da çok ama çok yetenekli oyuncular, bunun hakkını teslim edelim. Ancak futbolda koşmak, mücadele etmek de gerekir, bu gerçeği de görüp ona göre değerlendirme yapalım."

MARATON. O zaman bu konuda çok eleştirildiği için Tigana'yı soralım sana, sence nasıl bir teknik adam?

TORAMAN: "Her teknik adam gibi yanlışları var, doğruları var!"

MARATON: Şimdi yanlışları sorsak cevap vermezsin değil mi?

TORAMAN: "Onu değerlendirmek bana düşmez!"

MARATON. O zaman bir takım arkadaşını daha soruyorum ama lütfen politik cevap verme, Nobre'yi nasıl buluyorsun, sence o iyi bir forvet mi?

TORAMAN. "Bence çok iyi bir forvet, yüreğini ortaya koyuyor. Belki benim de tarzım öyle olduğu için beğeniyorum bilemem ama bence Nobre gerçekten çok iyi bir forvet oyuncusu..."

MARATON. yine samimi bir cevap istiyorum, Beşiktaş'ın şampiyon olacağına inanıyor musun yoksa zor olduğunu mu düşünüyorsun?

TORAMAN:" Ben kaptanlardan biri olarak herkesle konuşuyorum. Çok iyi futbolculardan oluşan bir ekibiz. Tam olarak istim üzerinde değiliz, eksiklerimiz var ama biz gerçekten kaliteli bir takımız. Şampiyon olacağımıza kesinlikle inanıyorum. Çünkü tüm rakiplerimizden daha farklı olarak inanılmaz bir taraftarımız var. Bu sezon her zamankinden daha coşkulular bizi heyecanlandırıyorlar... Ben şampiyonluğa inanıyorum, arkadaşlarımın inandığını görünce benim inancım da güçleniyor."

MARATON: Aslında CSKA maçını soracaktım ama sen sözü taraftara getirmişken şu son Ankaragücü maçı öncesi yaşananları bir anlatır mısın, ardından da CSKA maçını konuşuruz:

TORAMAN:"Ankaragücü taraftarları gelip Kazan'ın birahanesinin önünde sağ-sola saldırmaya başlamışlar. Sonra bizim taraftarımız gelince olaylar çıktı. Otobüsümüz taşlandı. Taraftarlar arasından yaralananlar olmuş sonra polis müdahale etti ve olayların daha fazla büyümesini önledi."

MARATON:Peki korktunuz mu, çünkü sizin otobüs de taşlandı?

TORAMAN:"Dört ya da beş taş isabet etti otobüse, elbette sinirlerimiz gerildi. Burası Türkiye biz her şeyi bekliyoruz maça giderken ama yine de geriliyor insan. Tam maça motive olmuşken sinirlerimiz bozuldu..."

MARATON: Bu çirkinliklerin tekrarlanmamasını dileyerek CSKA maçına dönelim, cebinizde 2-0 var bu size tur için yeter mi?

TORAMAN: "Yetmez. Bir defa bu maç gerçekten çok zor olacak. Biz maçın başlarında gol yememeliyiz. Ayrıca rahatlamak istiyorsak mutlaka bir gol bulmalıyız. Rakibimiz kesinlikle hafife alınacak bir takım değil. Futbolda garanti skor diye de bir şey yok. Sizin attığınız kadar golü rakibiniz de size atıp durumu eşitleyebilir. CSKA önünde bir saniye bile motivasyon boşluğuna düşmeden oynamak zorundayız. Arkadaşlarımla bu konuyu da kendi aramızda konuşuyoruz. 2-0'a güvenerek gitmiyoruz oraya, sanki ilk maçı berabere ya da mağlup bitirmişçesine sıkı tutacağız işi..."
__________________
Bu sene sampiyon gorelim sizi,
Olmeden mezara koymayin bizi,
Korkutmaz bizleri musalla tasi,
Olumune seviyoruz biz BESIKTASI
Josekleberson Ofline