Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-09-2006, 14:16   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türkiye Intel'in parlayan yıldızı

Bilgisayar devi İntel şirketinin Başkanı Craig Barrett, genç ve geniş nüfusuyla Türkiye'nin büyük bir pazar oluşturduğunu ve Türk hükümetinin eğitimde işbirliğine yatkınlığının, iş yapmayı çok kolaylaştırdığını söyledi.


Click the image to open in full size.

Washington'da, Amerikan Eğitimsel Gelişme Akademisi (AED) adlı kuruluş tarafından, İntel, Merrill Lynch ve HP şirketlerinin sponsorluğunda, eğitimde küresel kamu ve özel sektör işbirliğini ele alan bir konferansa katılan Barrett, A.A'nın sorularını yanıtladı. İntel'in Türkiye'ye ilgisinin nedenini açıklarken Barrett, ''Türkiye ile iyi iş yapıyoruz. Çünkü Türkiye, eskiden beri iyi bir eğitim kapasitesine sahip. Türk Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başta olmak üzere, telekomünikasyondan sorumlu yetkililer çok ileri görüşlü'' dedi. Türkiye'nin potansiyel olarak büyük bir pazar olduğunu belirten Barrett, ''75-80 milyon nüfusunuz var. Hükümet işbirliğine yatkın. İnternet teknolojisi iyi. Türk hükümetinin olumlu tutumu, başka yerlerde de görmek istediğimiz derecede iyi. Bu sayede iş yapabiliyoruz ve eğitimde iyi sonuçlar alabiliyoruz'' diye konuştu.
Konferans çerçevesinde düzenlenen bir panele katılan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Prof. Dr. Nizami Aktürk de, özel sektörle kamu sektörünün eğitimdeki işbirliği sayesinde herkesin kazandığını söyledi. Aktürk, küreselleşen dünyada, İntel'inki gibi programlar sayesinde hem şirketlerin hem de eğitimin kazandığını ifade ederek, şirketlerin amacının sadece para kazanmak olmadığını, ''sosyal bir sorumluluğu'' yerine getirdiklerini kaydetti. İntel'in belki de şu anda Türkiye'deki programına, kazandığından daha fazla para harcadığını belirten Aktürk, özel sektör ve kamu sektörünün eğitimdeki ortaklığının bir kez başlayınca çok daha geniş bir alana yayıldığını ifade etti. Aktürk, ''İntel ile çalışmaya başlıyorsunuz. Ama Microsoft da yardım etmek durumunda. Bugün, İntel ve Microsoft'un yanı sıra Cisco, Oracle gibi şirketlerle de çalışıyoruz. Global bir bakış var. Büyük bir pazar. Öğrenciler okulda internet kullanıyor, evde de ailesinden bunu talep ediyor'' dedi.


''TÜRKİYE PARLAYAN YILDIZ''

İntel Dünya Eğitim Direktörü Brenda Musilli de, bütün dünyada yürüttükleri eğitime destek programları arasında Türkiye ve Mısır'ın, ''parlayan yıldız'' olduğunu söyledi. Bugüne kadar Türkiye'de 60 bin öğretmenin internet teknolojisi konusunda eğitildiğini ve gelecek 5 yıl içinde bu rakamın 500 bine ulaşmasının hedeflendiğini kaydeden Musilli, şu ana kadar açılan 70 bilgisayar kulübünün de 5 yıl içinde 350'ye çıkarılacağını kaydetti. İntel şirketi ayrıca Türkiye'ye 8 bin bilgisayar bağışlayacak. İntel, Türkiye'de ''teknolojiye daha fazla ulaşım, internet bağlantısı, internet teknolojisi eğitimi, bu alanda yeni iş kapasitesi yaratma ve yaşam kalitesini artırma'' amacıyla bir program yürütüyor. Şirketin bütün dünyada yürüttüğü ''İlerdeki Dünya'' programının bir parçası olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde 60 binden fazla öğretmene internet teknolojisi eğitimi verildi ve 70 bilgisayar kulübü açıldı. İntel ayrıca, öğretmenlere ucuz bilgisayar sağlanması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın programına destek verirken, bu programla 85 bin öğretmen bilgisayar sahibi oldu.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla