Konu: Milli Takım
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-04-2006, 01:19   #1
kyros06
 
kyros06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Milli Takım

"Tüm takımlar aynı derecede"

Azerbaycan ile yarın özel maçta karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı'nda Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, maç için A 2 Milli Takımı'nı getirmesine dair yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi.
Terim Milli takımın yarın oynayacağı karşılaşma öncesinde Republica Stadı'nda yaptığı son antrenman öncesinde düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:
"Benim için A, A 2, Ümit, U 19 veya U 18, tüm takımlar aynı derecededir. Hepsine önem veriyorum, ancak buraya getirdiğim A 2 Takımı, (A) Milli Takım için en son geçiş noktası olması nedeniyle çok önemlidir. Buraya hem futbolcularımızın adına hem de milli takımın geleceği adına çok faydası olacağına inandığım bu takımla gelmek bizim için önem taşıyor. Maçın tarihinin UEFA'nın listesinde yer almaması ve hem Türkiye'de hem de Avrupa'da liglerin büyük mücadelelere sahne olması nedeniyle A Milli Takımı getiremedik. Azerbaycan bizim için kardeş ülkedir. Bu nedenle bu ülkeyi mutlu etmek adına takımlardaki teknik direktörlerimizi de üzmeden A Milli Takımı'nı buraya getirdik. Avrupa'nın çeşitli takımlarında forma giyenTürk futbolcular Halil, Hamit, Nihat ve Emre için, takım hocaları lig maçları nedeniyle çağrılmamalarını istedi. Ben de bunu kabul ettim.''
Fatih Terim, Almanya'da Haziran ayında yapılacak özel turnuvanın, Eylül ayında başlayacak olan Avrupa Kupası Grup Eleme maçları öncesi çok faydalı olacağını ifade ederek, ''Milli takımla uzun süre birlikte kalacağız ve iyi bir hazırlık dönemi geçirme fırsatı yakalayacağız'' dedi.
Fenerbahçeli milli futbolcu Önder Turacı'nın milli takımda oynayabilmesi için gerekli iznin alınıp alınmadığı şeklindeki bir soruya ise Terim, ''Bu konuda Belçika Futbol Federasyonu'nun yapmış olduğu jest çok önemli, ancak henüz son karar verilmedi. Bu konudaki son kararı UEFA verecek'' diye konuştu.
Terim, yabancı oyuncu sayısının tespiti konusunda federasyona ilettiği rapor hakkında bilgi sorulması üzerine, şöyle konuştu:
''Sayın başkana fikrimi 'sahadaki yabancı oyuncu sayısını tespit edelim, gerisini serbest bırakalım' diyerek belirttim. Yeni kanunda da artık artı diye bir şey yok. Normal mukavele yapan herkes oynayabiliyor. Bu konuda nasıl ki Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum'un bir fikri varsa milli takım hocalarının da bir fikri vardır. Biz de bunu söyledik. Daum, yabancı oyuncu sayısının artmasından yana fikir belirtebilir. Bu onun görüşüdür. Bizim fikrimiz de sahadaki Türk veya yabancı oyuncu sayısının belirlenmesi ve gerisinin serbest bırakılması yönünde.''
Teknik direktör Terim, İsviçre maçıyla ilgili olarak, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) olumlu bir sonuç alamamaları halinde bu durumun kendilerini fazla etkilemeyeceğini belirterek, ''Ancak maçlara hazırlık konusunda olumsuz etkilenebiliriz veya psikolojik olarak bazı çalışlamalar yapmamız gerekebilir. Her şeye rağmen CAS'ın kararı ne olursa olsun, kadroda değişiklik yapmadan 2008 vizesi alırız inşallah. Biz seyircisiz de olsa ikinci maçlarımızı kendi sahamızda oynamak isteriz'' diye konuştu.
Azeri bir gazetecinin "A 2 Takımı ile geldiğiniz bu maçı kaybederseniz bu sizin için sıkıntı yaratmaz mı'' sorusunu ise Terim, ''Yenilirsek yenilelim. Bizim için hiçbir sıkıntı olmaz. Çünkü kardeşlerimize yenileceğiz. Niye sıkıntı olsun'' şeklinde yanıtladı.
Milli futbol Gökhan Ünal, Azerbaycan maçının kendileri açısından iyi bir deneyim olacağını belirterek, "Umarım iki takım açısından da iyi bir hazırlık maçı olur. Önemli olan iyi futbol ve takımın birbirine olan adaptasyonu. Hocamız burda herkesi denemek istiyor. Umarım güzel bir maç olur" dedi.
MİLLİ TAKIM AZERBAYCAN MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Milli takım, Azerbaycan maçının hazırlıklarını Republica Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Yardımcı antrenörler Sinan Karaman ve Oğuz Çetin yönetiminde yaklaşık 1.5 saat antrenman yaptı. Şut çalışması sırasında Ersen Martin hafif bir sakatlık geçirdi. Çalışmayı izlemeye gelen bir grup Türk öğrenci de Terim ve sporculara sevgi gösterilerinde bulundu.

kaynak:dha
kyros06 Ofline