Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-09-2006, 19:33   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"beşiktaş şampiyon Olur Ama!"

Maraton.Com.Tr özel haberleriyle gündeme damgasını vurmayı sürdürüyor. Beşiktaş camiasının güçlü isimlerinden, eski başkan adayı Fikret Orman, futbolun kalbinin attığı Maraton.Com.Tr'ye çok çarpıcı açıklamalar yaptı...

Beşiktaş camiasında yatığı cesur açıklamalarıyla tanınan Orman yine dobra dobra konuştu...
MARATON: Sayın Orman, Beşiktaş bir yandan çok transfer yapıyor diğer yandan ligde de, Avrupa'da da zorlanıyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
ORMAN:"Her sene 10-15 futbolcu transfer etmekle bir yere varmak mümkün değil. Yeni transferlerle bir senede uyumlu bir takım mümkün olmaz. Ben bunu bugün söylemiyorum yaklaşık üç yıldır tekrar ediyorum. Görünen köy kılavuz istemez ki..."
MARATON: Yani size göre Beşiktaş bu sıkıntıları yaşamaya devam eder ve şampiyon olamaz öyle mi?
ORMAN:" Şampiyon olabilir. Bu ayrı konu... Çünkü rakipleri de çok kötü. Şampiyonluk yarışındaki şansınızı sizin gücünüz kadar rakiplerinizin güçsüzlüğü de belirleyebilir. Fenerbahçe kötü, Galatasaray öyle, Trabzon öyle... Yani rakipler bu kadar kötüyken Beşiktaş ligte şampiyon olabilir. Bu başka bir şey. Yani şampiyonluk sadece sizin gücünüzle ilgili değil. Siz tam olarak istenen düzeye gelemeseniz de şampiyon olabilirsiniz... Eğer rakipleriniz kötüyse bu mümkün."
MARATON: Peki ya Avrupa?
ORMAN: "İşte o hayal... Kimse kimseyi kandırmasın. Türk futbolui bir çöküş içinde... Dünyada futbol hızlı oynanıyor biz de ise yavaş. Bu çok net şekilde ortada. İşte Fenerbahçe Dinamo Kiev'e elendi... Sonra 'Dinamo Kiev çok iyi takım' dediler, işte o iyi takıma Real Madrid beş attı... Kendimizi kandırmayalım. Galatasaray'ın Liverpool karşısında ikinci yarıda oynadığı futbol istisna bizim ligimizde futbol yavaş oynanıyor. Bu şekilde Avrupa'ya kafa tutma şansımız yok. BAna göre Galatasaray bu gruptan çıkamaz Beşiktaş ve Fenerbahçe'de UEFA'da daha ileri gidemezler. Bunlar benim şahsi düşüncelerim tabii ki..."
MARATON: Bir de Beşiktaş'ın maddi sorunları var, yani her sezon yapılan transferler nedeniyle kulübün borç yükünün arttığı bir gerçek, siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?
ORMAN:" Beşiktaş maddi sıkıntılar yaşıyor ve sanırım 5 yıllık gelirleri temlik altında... Bunun böyle olacağı belliydi. Üç yıldır söyleye geldik, sıkıntının bu noktalara ulaşacağını ifade ettik. Yani bu noktaya gelineceği belliydi. Şimdi gidişat değişmediğine göre bundan sonrası da belli. Ne olhacak, Beşiktaş'ın beş değil on ya da onbeş yıllık gelirleri ipotek altına alınacak... Biz bunu hep söylüyoruz. Çok fazla transfer yapmakla bir yere varılmaz ama Sayın Başkan ve yönetim kurulu daha farklı düşünüyor ve aynı yolda ilerliyorlar... Bu gidişin sonu da belli... "
MARATON: Yani Beşiktaş'ın borç yükü daha da ağırlaşır ve geleceğine temlik konulur öyle mi?
ORMAN: "Görünen o, bugüne kadar yapılan da o... Şimdi de aynı yol izleniyor..."
MARATON: Sayın Orman açık yürekli sözleriniz ve bu güzel söyleşi için teşekkür ediyoruz.
ORMAN: Ben teşekkür ederim...
MARATON.COM.TR ÖZEL HABER- İsmet TAHTALI...
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline