Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-10-2006, 16:16   #1
Josekleberson
 
Josekleberson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yasin Sulun Bombaladi!

Beşiktaş'ın alt yapısından yetişip, Siyah Beyazlı takımda 11 yılını geçirdikten sonra ayrılan ve Türk Telekom Lig A'da fırtına gibi esen Kasımpaşa'da adeta yeniden doğan Yasin Sülün, Maraton.Com.Tr'ye bomba gibi açıklamalar yaptı!..

İşte Yasin Sülün'ün açıklamaları;

"BU TAKIMDA OYNARDIM!.."

MARATON: Beşiktaş’ın durumunu görüyorsun, oynadığı futbolu görüyorsun. Sen “Ben bu takımda oynardım” diyor musun?

YASİN SÜLÜN: Bu takımda oynardım diye düşünüyorum. İyi bir Yasin bu takımda oynardı. Şimdi bana ihtiyaç var mı bilmiyorum ama eğer olsaydım oynayacağıma inanıyorum.

"BEŞİKTAŞ'IN TRANSFER POLİTİKASI YANLIŞ!.."

MARATON: Beşiktaş’ta oynanan kötü futbol ve alınan sonuçları neye bağlıyorsun?

YASİN SÜLÜN: Bir kere kadro sürekli değişiyor. Her yıl bir sürü transfer yapılıyor. Böyle olunca oyuncular birleri ile uyum sağlamıyorlar. Şu anda yapılan transferlere abuk sabuk demem doğru olmaz, çünkü uyum sorunları olabilir ama çok transfer yapılıyor. Biz Lucescu ile Şampiyon olduğumuz sezon sonunda bile 15 futbolcu alındı. Şimdi bu kadar transfer yapılıp, takım 4-5’inci hafta havlu atılınca futbolcu da ister istemez konsantrasyonunu kaybediyor. Bence takıma her yıl bir iki transfer yapılsa, tecrübeli ve kaliteli isimler alınsa bunlar yaşanmaz. Beşiktaş'ın transfer politikası yanlış..



"SERGEN VE TÜMER DAHA İYİ!.."

MARATON : Söz transferden açılmışken, Ricardinho ve Delgado transfer edildi. Sence bu iki oyucu mu daha iyi, Sergen ve Tümer mi?

YASİN SÜLÜN : Sergen ve Tümer daha iyi. Eğer takımda kalsalardı bana göre yaşlı olmalarına rağmen ikisinden de daha iyi olurlardı. Sergen Beşiktaş’ta kalsaydı Tümer ile birlikte daha iyi oynarlardı. Şimdi Delgado ve Ricardinho için olumsuz konuşmak istemem. Çünkü ikisi de yeni geldiler ve yeni bir ülkeye geldiler. İyi futbolcu olabilirler ama şu anda Tümer ve Sergen daha iyi.



"AKLIM HALA BEŞİKTAŞ'TA!.."

MARATON : Beşiktaş’tan ayrıldın ve gittiğin takımlarda çok fazla adından söz ettiremedin. Şimdi Kasımpaşa’da adeta yeniden doğdun..


YASİN SÜLÜN : Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra bir bocalama süreci oldu. Şu anda bile hala kafamız Beşiktaş’ta . Benim için zor oldu o dönem. Kasımpaşa’da ve İstanbul’dayım yani ailemleyim. Bu bana motivasyon sağlıyor. Kulüp olarak çok iyiyiz. Çok iyi yönetiliyoruz. Tam bir kulüp takımıyız. Başarıyı buna bağlıyoruz. Ne maddi ne manevi sorunumuz yok. Sezon başında yaptığımız 6 hazırlık maçında 6 mağlubiyet almıştık. O zaman moraller bozulmuştu. Biraz tecrübe eksiğimiz vardı. Sonra takımdaki tecrübeli oyuncular olsun genç arkadaşlarımız olsun hepsi çok faydalı oldular. Şu anda çok iyi durumdayız. Lig başlarken bize böyle olacağını söyleselerdi inanmazdık. Haddimizi bilerek oynadık. Şu anda bana göre bulunduğumuz yer hakkımız.


"BEŞİKTAŞ'TA ÖN LİBERO YOK!.."

MARATON : Beşiktaş’ta senin mevkinde Erciyesspor maçında Serdar Kurtuluş ve Fahri oynadı. Onları nasıl değerlendiriyorsun?


YASİN SÜLÜN : Ben Bursaspor’da Serdar’la aynı takımda oynadım. O çocuğun yeri orası değil. Benim onlar hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Ama ben biraz daha kuvvetli olacağımı hissetsem, Beşiktaş’la sezon başında başlasam, o mevkide oynardım. Beşiktaş’ta ön libero yok. Ne Kleberson ne de diğer oynayanlar o mevkiinin oyuncuları değil.


"ACİL BİR ÇIKIŞ LAZIM!..."

MARATON : Peki Beşiktaş UEFA Kupası’nda yine gruplara kalmayı başardı. Sence bu sezon şansları ne olur?

YASİN SÜLÜN : Türkiye Ligi’nde başarılı olamayan Beşiktaş Avrupa’da da başarılı olamıyor. Çünkü ligde erken havlu atınca takım hakkında yorumlar yapılıyor. Sen Avrupa’da maç oynuyorsun, geliyorsun ligde beşinci altıncısın. Bu futbolcuyu olumsuz etkiler. Beşiktaş’ın acil bir çıkış yapması lazım. Bizim zamanımızda hem Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorduk, hem ligde hem de kupada. Ve her alanda başarılıydık. Beşiktaş UEFA’da CSKA’ya bile elenebilirdi. Çekilen kuralardan sonra her şey net olur ama eski Beşiktaş gibi değil.



"GALATASARAY ZEVK VERİYOR!.. FENERBAHÇE'Yİ HAYATTA İZLEMEM!.."

MARATON : Şu anda ligde Beşiktaş’ın ve diğer takımların oynadığı futbolu değerlendirir misin?

YASİN SÜLÜN : Ben açıkçası Beşiktaş’ın maçlarından keyif almıyorum. Galatasaray’a bakıyorsun, maçı 3-3 bitmiş, puan kaybetmiş bir takım ama onları izlerken zevk alıyorsunuz. Fenerbahçe’den de zevk almıyorum. Onları hayatta seyretmiyorum. Beşiktaş taraftarı bunun farkında. Bu yüzden İnönü’de olaylar yaşanabiliyor, tepkiler olabiliyor.




"TARAFTAR SAHAYA RUHUNU YANSITAN FUTBOLCU İSTİYOR!.."

MARATON : Söz taraftardan açılmışken, onlar hakkında neler söylemek istersin?

YASİN SÜLÜN : Beşiktaş ne kadar kötü olursa olsun, nasıl sonuçlar alırsa alsın, taraftarı bambaşka. Onlar hep aynı yerinde. Takımını destekliyor. Aslında taraftarı memnun etmek futbolcunun elinde. Taraftar futbolcunun durumunu anlıyor. Biz İnönü Stadı’nda yenildiğimiz zamanlarda bile soyunma odasına alkışlanarak gidiyorduk. Bunun nedeni sahaya ruhumuzu yansıtmamızdı. Beşiktaş taraftarı sahada mücadele eden futbolcusundan bunu istiyor. Yense de yenilse de her şeyini ortaya koyan ve Beşiktaş ruhuyla mücadele eden futbolcular görmek istiyor. Ruhsuz futbolcuyu sahada gördükleri anda yuhalıyor.


MARATON : Teşekkürler Yasin.. Kasımpaşa’ya ve sana başarılar..

YASİN SÜLÜN : Ben Teşekkür ederim..
__________________
Bu sene sampiyon gorelim sizi,
Olmeden mezara koymayin bizi,
Korkutmaz bizleri musalla tasi,
Olumune seviyoruz biz BESIKTASI
Josekleberson Ofline