Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-04-2006, 18:58   #1
kyros06
 
kyros06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Altaylılar Beşiktaş'a yaramıyor!

Altaylılar Beşiktaş'a yaramıyor!

Beşiktaş, Altay'ın altyapısından yetişen futbolcuların taransferinden bir türlü gülemedi. Siyah -beyazlı kulüp, şu ana kadar İzmir temsilcisinden transfer ettiği Alpay Özalan, İbrahim Akın, Çağdaş Atan, Sinan Kaloğlu ve Ramazan Kurşunlu'dan istediği verimi alamadı.
1993 yılında 20 yaşındayken, Altay'dan Süleyman Seba tarafından büyük umutlarla transfer edilen Alpay, Beşiktaş'ta bulunduğu 6 yıl içinde lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları yaşadı. Her transfer döneminde takımında en kilit isimlerden birisi olarak dikkat çeken tecrübeli futbolcu, 1999 Haziran ayında yönetim ile anlaşamadı ve satışa konuldu. O dönemde 2.6 trilyonluk rekor bonservis bedeli ile satışa çıkartıldığında Alpay'a ilk olarak Siirt Jet-Pa Kulübü Başkanı Fadıl Akgündüz talip olmuştu. 2 trilyon 600 milyarlık rekor transfer ücretini ödeyen Akgündüz, Özalan'ı toplam 3.5 trilyona Siirt Jet-Pa kulübü renklerine bağladı. Alpay, bu transferle siyah beyazlı kulübün kasasına yüksek miktarda para kazandırmasına rağmen, oynadığı futbolla ve transfer döneminde çıkarttığı olumsuzluklarla, yönetim ve taraftarların büyük tepkisini almıştı. Siyah beyazlı taraftarlar, bir zamanlar tecrübeli futbolcu için, "Alpay'ı alana, Serdar bedava" şeklinde tezahüratlar da yapmışlardı.
Yine 12 yıl Altay'ın altyapısında oynayan ve Altay'da oynadığı dönemde geleceğin kalecileri arasında gösterilen Ramazan Kurşunlu, 2003-2004 sezonu başında Beşiktaş'a transfer olmuştu. O dönemin teknik direktörü Del Bosque'nin değişilmez ismi olan Ramazan, birçok maçta hatalı goller yemesine rağmen, sezonunun ilk yarısında lig ve Avrupa maçları dahil 16 karşılaşmada siyah -beyazlı takımın kalesini korudu. Ancak, Del Bosque'nin ayrılmasıyla Rıza Çalımbay tarafından satış listesine konulan genç kaleci, şu an kiralık olarak Diyarbakırspor'da forma giyiyor.
2003 -2004 sezonu başında Altay'dan transfer edilen Sinan Kaloğlu da, Beşiktaş'ta hayal kırıklığı yaratan bir diğer isim. Dönemin teknik direktörü Lucescu tarafından izlenen ve beğenilen Kaloğlu, ilk sezonunda fazla şans bulamazken, Lucescu'nun ayrılmasıyla kiralık olarak Diyarbakırspor'a verildi. Altay'da oynadığı dönemde 3 büyük kulübün transfer listesinde olan ve milli takıma kadar yükselen Sinan Kaloğlu, Beşiktaş'ta hayal kırklığı yaratan bir diğer Altay'lı futbolcu oldu.
Genç golcü, şu an Vestel Manisaspor'da kiralık olarak oynuyor. Altay'da oynadığı futbolla Fransa'nın dünyaca ünlü yıldızı Zinedine Zidane'ye benzetilen ve milli takıma kadar yükselen İbrahim Akın da, Beşiktaş'ta kendini gösteremeyen bir diğer futbolcu oldu. 2004 - 2005 sezonu başında Altay'dan transfer edilen genç yıldız, ilk sezonunda fazla etkili olamadı. Del Bosque'nin ayrılmasından sonra, Rıza Çalımbay'ın değişilmez ismi olan İbrahim, bu süre içinde kendine verilen şansı iyi değerlendiremedi. Jean Tigana'nın da geldiği ilk dönemde sürekli forma verdiği genç futbolcu, 2. devrede Gökhan Güleç ve Bobo'nun gelişiyle kendini yedek kulübesinde buldu.
2004 - 2005 sezonu başında olaylı bir şekilde Denizlispor'dan transfer edilen Çağdaş Atan'da, Altay'ın altyapısında yetişti. Denizlispor'da milli takıma kadar yükselen Çağdaş, Beşiktaş'ta ilk sezonunda fazla forma şansı bulamadı. Jean Tigana'nın gelişiyle ilk 11'de sürekli oynayan genç futbolcu, Fransız teknik adam tarafından ön libero, sol kanat ve en sonda sağ kanatta denendi. Tigana tarafından Fransa'nın eski yıldız futbolcusu Emanuel Petit'e benzetilen Çağdaş, Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan Malatyaspor maçından sonra yaptığı açıklamalarla, siyah -beyazlı camiada şok etkisi yaratmıştı. Bu açıklamalardan sonra, yönetim tarafından 100 bin Dolar para cezası ve kadro dışı bırakılan Çağdaş Atan, Beşiktaş'a Altay'dan transfer edilen futbolcuların, siyah - beyazlı takıma fayda sağlamadığı görüşünü akıllara getirdi.

12.04.2006Click the image to open in full size.
Kaynak : DHA
kyros06 Ofline