Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2006, 12:11   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hava ambulansı geliyor !

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hava ambulansının yeni yılda faaliyette olacağını söyledi.

Click the image to open in full size.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'ye getirmeyi planladıkları hava ambülans sistemini, 2007'nin ilk aylarında faaliyete geçireceklerini bildirdi.

Recep Akdağ, Erzurum'da Valiliği'ni ziyaretinde, hava ambülans sistemi ve 112 acil servis hizmetleriyle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Akdağ, Türkiye'ye getirmeyi planladıkları hava ambülans sistemi için alınacak helikopterler ve uçak için ihalenin 1-2 ay içinde yapılacağını söyledi.

Yaklaşık 15 helikopter ve 1 uçakla başlangıç yapacaklarını ifade eden Akdağ, ''Hava ambülans sistemini 2007'nin ilk aylarında faaliyete geçiriyoruz. Bu helikopterler, aralarında Erzurum'un da bulunduğu bölge sağlık merkezi olan illerde, uçak ise Ankara'da konuşlandırılacak. Böylece sistemi başlatmış olacağız'' dedi.

112 acil servis hizmetleriyle ilgili olarak da 30 paletli araç alacaklarını, dörtçeker araçlara takılan bu aletleri ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü yerleşim merkezlerinde hizmete sokacaklarını anlatan Akdağ, ''Bu araçlar ABD'de kullanılıyor. Biz de Erzurum, Ağrı, Bingöl ve Kars gibi kışın ağır geçtiği yerleşim merkezlerinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kar üstünde giden söz konusu araçlar, 60-70 kilometre hızla aynı zamanda asfalt yolda da gidiyor'' diye konuştu.

Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Projesi için gelinen noktayı değerlendirmek amacıyla saha koordinatörleriyle Erzurum'da bir toplantı yapacaklarını, ayrıca Erzurum'da kalacağı 2 gün içinde bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında da incelemelerde bulunacağını kaydetti.
Akdağ, daha sonra partisinin verdiği iftar yemeğine katıldı.

''Hizmetlerimiz Lütuf Değil, Görevin İfasıdır''
İftar yemeğinde de bir konuşma yapan Akdağ, vatandaşların kendilerine bir görev verdiğini, yaptıkları hizmetlerin de lütuf değil görevin ifası olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Türkiye Cumhuriyeti, 4 sene içinde istikrarlı bir biçimde değişiyor, hizmetler kararlı bir biçimde vatandaşa ulaşıyor. Seçimlere kadar da hızımızı kesmeden bu hizmetleri ulaştırmaya devam edeceğiz.'' Akdağ, göreve geldiklerinden sonra terkedilmiş köylerin artık birer şantiyeye dönüştüğünü de belirterek, bu yıl yalnızca Erzurum'a genel bütçeden yaklaşık 50 milyon YTL, Erzurum İl Özel İdaresi'nden de 15 milyon YTL verildiğini sözlerine ekledi.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla