Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-02-2006, 16:49   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Borç açıklandı

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda kulübün borcu açıklandı.
Click the image to open in full size.
Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda kulübün borcu 41 milyon 421 bin 151 dolar olarak açıklandı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda söz alan kulübün genel sekreteri Kenan Öner, Futbol A.Ş.'nin net borcunun 40 milyon 75 bin 293 dolar olduğunu belirtirken, "Derneğin borcu da 1 milyon 345 bin 858 dolardır. Bu şekilde kulübün toplam 41 milyon 421 bin 151 dolar borcu vardır" dedi.

Öner, gelir ve giderler konusunda açıklamalarda bulunurken, "Bu sezon kombine kart satışlarında rekor yaşandı. Localarla birlikte kombine kart satışları 10 bin 170 oldu. Beşiktaş dergisi de yazılı ve görsel basında büyük ilgi gördü. Beşiktaş TV'nin logo ve isim hakkı saklı kalmak suretiyle, işletilmesi Doğan Grubu'na verilirken, link ve personel olmak üzere diğer giderlerde ayda 150 bin dolar tasarruf sağlandı" diye konuştu.

Kulüp Yatırımlar Komitesi Başkanı İlhan Durusoy ise Fulya Projesi konusunda üyelere bilgiler verirken projeye eksikleri nedeniyle izin vermeyen Beşiktaş Belediyesi ile yaşadıkları sorunun yorum farklılığından kaynaklandığını belirterek, "Belediyenin istediği değişiklikleri kabul edip, hakkımızı sonuna kadar alacağız" dedi.

Fulya Projesi'nde inşaat başlamamış gibi gözükse de Fulya'da çalışmaların sürdüğünü ifade eden Durusoy, "Belediyeden önümüzdeki ay onay alınırsa proje zamanında bitirilecek. Müteahhit ile yaptığımız anlaşma kat karşılığıdır. Bu da yüzdelerle sağlanır. Beşiktaş'ın yüzdesi fazla olduğuna göre kulüp daha fazla hak alır. İhale sonucunda müteahhide 33 bin 900 metrekarelik konut verdik. Beşiktaş ise 50 bin metrekareye yakın çeşitli alanları aldı. Otoparklardan yaklaşık 36 bin metrekareyi yine biz aldık. Belediye ile daha önce yapılan görüşmelerde 30 kat izni alınmıştı. Kat yüksekliği serbesttir. İmar planında gerekli tedbirler alınırsa her türlü zemine istenildiği kadar yüksek bina yapılabilir konusu var." dedi.

Kulüp futbol altyapı komitesi başkanı Sinan Vardar ise Beşiktaş Futbolcu Arama Merkezi'ni (BEFAM) İstanbul Üniversitesi'nin işbirliğiyle BEFAM Akademisi haline getireceklerini dile getirdi.

Teknik direktör Jean Tigana'nın gençlere büyük önem verdiğini kaydeden Sinan Vardar, üyelerden birkaçının "Tigana kalacak mı" sorusu üzerine kürsüde başkan Yıldırım Demirören'e dönerek, Demirören'den onay aldıktan sonra "Kalacak" dedi.
xarizma Ofline