Konu: Uçuş 93
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2006, 12:29   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Uçuş 93

UÇUŞ 93
Click the image to open in full size.

Orjinal Adı: United 93

Yönetmen: Paul Greengrass
Oyuncular: Opal Alladin, Erich Redman, Ben Sliney, Susan Blommaert, Peter Hermann

Senaryo: Paul Greengrass
Görüntü Yönetmeni: Barry Ackroyd
Müzik: John Powell
Kurgu: Clare Douglas, Richard Pearson, Christopher Rouse
Tür: Dram - Gerilim
Süre: 91 Dk.
Yapım: 2006 - ABD/Fransa/İngiltere

Gösterim tarihi: 1 Eylül 2006
Editörün Notu: Paul Greengrass'ın yönetmenliğini üstlendiği "United 93"te, Amerikan topraklarında bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük terörist saldırının yaşandığı 11 Eylül 2001 günü kaçırılan dördüncü uçak olan United Airlines havacılık şirketinin 93 sefer sayılı uçağında yolcuların, mürettebatın ve uçuş kontrolörlerinin yaşadığı korku ve dehşet ortamının öyküsü anlatılır.

Konu: Paul Greengrass bu çalışmasında tek bir uçuşun öyküsünü anlatırken o günün olaylarının keşfine çıkar. San Francisco'ya gitmek üzere havalanan Boeing 757 uçağında işadamları, öğrenciler, büyükanne ve büyükbabalar, evli çiftler ve uçuş mürettebatından oluşan sıradan insanların rastgele bir araya gelmiş örneklemesi vardır. Uçağın havalanışından itibaren geçen 90 dakikalık süre içinde aşağıdaki dünya artık şiddet yüklü yepyeni bir çağa girmiştir. Yavaş yavaş dağılan sislerin arasından artık Amerika'nın kendisinin de saldırı altında olduğu görünmektedir.

Uçağın güvertesinde meydana gelen olayların yeniden yaratılması gibi zor bir görevle karşı karşıya gelen Greengrass ve araştırmacılar ekibi, kafalarındaki en iyi sonuca ulaşmak için çok sayıda bilgi kaynağına başvurdu. Uçaktaki 40 yolcu ve mürettebatın aileleriyle; 11 Eylül komisyonunun üyeleriyle, uçuş kontrolörleriyle, o günün olaylarında görev almış askeri ve sivil personelle saatler süren yüzyüze görüşmeler yapıldı. Ayrıca uçuş kayıtları, halka açık kayıtlar ve tarihi olgular dikkatle incelendi. Filmin temelinde bu kaynaklardan elde edilen bilgiler yer aldı.


Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
__________________
fb öfkemsin gs nefretimsin !




GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla