Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-10-2006, 17:23   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bursa'ya taraftar gitmeyecek!

Bursaspor Başkanı Levent Kızıl ve Beşiktaş İkinci Başkanı Murat Aksu geçtiğimiz günlerde biraraya geldi. Her iki takım açısından da konuyu değerlendiren Kızıl ve Aksu, 15. ve 32. haftalarda yapılacak maçlara misafir takım taraftarlarının alınmaması konusunda fikir birliğine vardı. Buna göre hem Beşiktaş taraftarı, hem de Bursaspor taraftarı takımlarını deplasman maçında destekleyemeyecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Levent Kızıl şunları söyledi: "Bu olay çok farklı bir boyut kazandı. Eğer böyle bir karar almasaydık, birçok istenmeyen olay yaşanabilirdi. Bu konu ile ilgili olarak daha öncede açıklamam olmuştu. Ben Murat Aksu ile biraraya geldim. İki takım acısından da en sağlıklı kararın bu olacağı düşündük. Şimdi Bursa ve İstanbul valilikleri ile görüşüp, aldığımız bu kararın uygulamaya geçirilmesini sağlayacağız" dedi.
2003 - 2004 sezonunun son haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor'a 1-0 yenilince, Bursaspor, cezası nedeniyle Sakarya'da oynadığı Samsunspor karşılaşmasından 1-0 galip ayrılmasına ve topladığı 40 puana rağmen, Çaykur Rizespor'un bir puan gerisinde kalarak, Türkiye Birinci Ligi tarihinde ilk kez küme düşmüştü. 5 Mayıs 2004'de oynanan Çaykur Rizespor - Beşiktaş karşılaşmasında siyah beyazlı takımın şike yaptığını düşünen yeşil - beyazlı taraftarların, Beşiktaş'a olan nefreti, aradan geçen iki yılda artarak devam etti. Bursaspor taraftarı hemen hemen her maçında Beşiktaş hakkında kötü tezahüratta bulunurken, siyah beyazlı takıma gönül verenler de açtıkları pankartlar ve söylemleriyle Bursalı taraftarlara karşılık verdiler. Gelinen bu noktada bu sezon tekrar Süper Lig'e yükselen Bursaspor ile Beşiktaş arasında 15. ve 32. haftalarda oynanacak maçlar sportif yanı dışında, çıkabilecek olaylar açısından da önem arz eden bir hale geldi. Süper Lig'in 7. haftasında İstanbul İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Ankaragücü maçı öncesi yaşanan ve Bursasporlu taraftarların da dahil olduğu son olay, iki takım arasındaki gerginliğin geldiği boyutu gözler önüne serdi.

dha
__________________
fb öfkemsin gs nefretimsin !




GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla