Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-10-2006, 17:02   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Adım Çıkmış Deliye!.."

Click the image to open in full size.Beşiktaş'ın 'deli' lakaplı kaptanı İbrahim Üzülmez, genç arkadaşlarına öğütler verdi: "Gençlere söyleyeceğim tek şey var; fazla uzağa değil, takım kaptanlarına baksınlar... Buralara öyle yatarak, gelinmiyor... Takımdaki en genç oyuncudan daha hırslı ve iyi olmazsam futbolu bırakırım!.."
Bu sezon Beşiktaş forması altında gösterdiği başarılı performansın ardından tekrar A Milli Takım'a seçilen İbrahim Üzülmez, Fanatik'e çarpıcı açıklamalar yaptı. 32 yaşındaki deneyimli futbolcu tekrar Ay-Yıldızlı formaya dönüş hikayesini ve kaptanı olduğu Beşiktaş hakkında da birbirinden bilinç açıklamaların altına imza attı. İşte İbrahim Üzülmez'in ağzından inciler:
Futbol yaşla oynanmaz. Sahaya çıkan mücadele eden ve teknik direktörünün görevlerini yerine getiren, takım oyunu oynayan kazanır. Avrupa’nın üst düzey kulüplerine bakın; süper oyuncuların yaş ortalaması 30’u geçiyor. Ben yaşlı-genç ayrımına karşıyım. Bu bir yetenek ve çalışma işidir. Profesyonelce yaşama işidir.
Benim özel yaşantımın dışındaki tek işim futbol. Futbolun yaşı olmaz. Ben 32 yaşındayım. Eğer sahada rakibimle girdiğim ikili mücadeleyi kaybeder ve her pozisyonda kendimi yerde bulursam, pilim bitti demektir!. Takımdaki en genç oyuncudan daha hırslı ve iyi olmazsam futbolu bırakırım. Tüm olumsuzlukları göze alarak, profesyonelce yaşıyorum. Kendimi ezdirmem ve futbola veda ederim.

Biz inandık, herkes inansın
Beşiktaş'taki gençlere benim söyleyeceğim tek şey var; fazla uzağa değil, takım kaptanlarına baksınlar. Buralara öyle yatarak, kaytararak gelinmiyor. Bizim takım için demiyorum, kimseyi suçlamak gibi bir niyetim de yok. Ancak ben, aynı durumda olsam utanırdım. Bunu büyük sorun yapar ve İbrahim Üzülmez'den daha çok çalışıp, daha iyi yerlere gelmek için mücadele ederdim. Kesinlikle işi, oluruna bırakmazdım. İnsan şansını kendi yaratır.
Beşiktaş'ta bu sene inanmış bir takım var. Hepimiz hedefe kilitlenmiş durumdayız. Biz takımın büyükleri, gençlere yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bazen arada sorunların çıkması doğal. Buna kimse şaşırmamalı. Çünkü tartışmalar, fikir ayrılıkları olacak ki daha doğru yolu bulabilelim. Yalnız camiamızdan bir isteğim var o da; sabır, sabır, sabır.
Eşimle geçen hafta 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Eleme maçları nedeniyle, lige verilecek arada, kısa bir tatile çıkmayı düşlüyor ve planlar yapıyorduk. Fakat Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in davet mektubu, mutluluğumuzu daha da arttırdı. Tatil yerine, Milli Takım kampına geldim. Eşim çok sevindi. Ve bana, "Milli forma ailemize kalacak en büyük miras. Tatile her zaman çıkarız" diyerek destek verdi.
Artık ülke olarak kafa yapımızı değiştirmenin vakti geldi de geçiyor bile. Futbolun bir spor olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Her kayıpta idam sehpası kurulmamalı. Bu sezon ki en büyük hedefim, Beşiktaş'ta yeniden şampiyonluk yaşamak. Ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda görev yaptıktan sonra futbolu bırakmak. Yoksa bırakmayacağım!

Fatih Terim bu işi biliyor
Milli Takım'da inanılmaz bir sistem var. Teknik direktörümüz Fatih Terim, her futbolcunun özelliklerinden yararlanmayı biliyor. Milli Takım'da çok farklı oynuyorum. Ofansif özelliklerimi sergileme fırsatı buluyorum. Beşiktaş’ta, daha defansif oynuyoruz. Milli Takım'daki sistemde, gol atma şansım bile doğuyor. Hocam beni, sol kanatta serbest bırakıyor.
Milli Takım'da oynamak gerçekten bambaşka bir duygu. Benim buradaki olumlu performansım takımım için de daha faydalı olacaktır. Bazı arkadaşlarımın da önünü bile açabilirim.

Adım çıkmış deliye...
Hayatım boyunca kişisel boyuta taşınmayan bütün eleştirileri dinledim. Bunun dışında kalanlara ise kulak bile asmadım. Bu kadar hoca geldi, her transfer dönemi gönderildim. En küçük kötü sonuçta, tek suçlu ilan edildim. Başarıda ise kimse beni hatırlamadı bile. Ama ben buradayım.
Ne olsa adımız deliye çıkmış anasını satayım! Ama bundan büyük keyif alıyorum. 'Deli İbrahim.." diye başlayan tezahürat, artık benimsendi. Tribünlerde bir ekol oldu. Futbol oynadığım sürece de böyle kalacak.
Fanatik
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline