Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-10-2006, 18:59   #7
Markus Münch
 
Markus Münch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Devamı...

Tigana: Türkiye'yi tanımıyorlar'

Beşiktaş'ın Fransız teknik direktörü Tigana, "Ülkenizi tanıtamıyorsunuz. Kardeşim gelmeye korktu. Burada bombaların patladığını sanıyor" dedi.


Click the image to open in full size.
Ermeni olayını siyasiler değil tarihçiler konuşsun

Fransa parlamentosu, hazırlanan soykırımı reddetmenin suç olduğuna bir tasarıyı dün oyladı ve yasa kabul edildi. Bu konudaki düşüncelerimiz neler?
Bu, politika. Bu, politikadaki bir dram... Niye şimdi çıkarıyorlar ki ortaya? Zannediyorum Fransa'da seçimler yaklaşıyor. Bunu, sadece politik problem olarak görüyorum. Ben bir spor adamıyım. Niye böyle oldu, bundan sonra ne olur ben bilemem. Ama ben bir Fransız olarak Türkiye'de yaşamaktan mutluyum. Bu konuları politikacıların değil, tarihçilerin tartışması daha sağlıklı sonuç verir. Gerçek olarak ve yeteri kadar çok savaş gördük. Almanlar'la gördüğümüz savaş için Fransa'da bir şarkı var; "Büyük babalarımız babalarımız onlara karşı savaştı; ama çocuklarımız onlarla evleniyor"

KIZ KARDEŞİ KORKMUŞ
* Türkiye'ye bakış açınız nasıl?
Öncelikle kendinizi dışarıya karşı çok iyi anlatmanız lazım... Zaten insanları tanımadan yargılarsınız, tanıdıktan sonra değil. Ben Türkiye'yi önceden tanıyordum. Kız kardeşime "Yanıma gel" dediğimde "Tehlikeli değil mi?" diye sordu. "Orada bombalar patlıyormuş" dedi. Çünkü Türkiye'yi tanımıyordu.

Sevdiklerim yanımda olmadı

Daha 51 yaşındasınız ama futbola bir nokta koycağınızı söylediniz. Savaşcı bir adam olarak kaçıyor musunuz? Yoruldunuz mu?
32 yıl önce çıktım bu yola. Babamı kaybettiğim gün yanında değildim. Çocuklarımın doğumunu görmedim. Annem hasta. İki tane büyük oğlumu 6 yıldır düzenli olarak görmüyorum. İnsanlar her zaman aileleriyle birlikte olmak ister. Ben de istiyorum ama bu, futbolu sevmediğim anlamına gelmez. Bırakırım. İki yıl ara verip tekrar başlayabilirim. İlgimi çeken başka bir rekabet ortamı olursa çalışabilirim. Hayır kurumlarına daha fazla yardımım olabilir. Yeni bir yol çizebilirim.

Sabah
__________________




Markus Münch Ofline