Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-04-2006, 14:19   #1
kyros06
 
kyros06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu kadar da olmaz!

Bu kadar da olmaz!

İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi’nde 15 gün önce Adapazarı’nda yapılan Sakaryaspor-Kocaelispor maçındaki olaylarda yaralanan lise öğrencisinin, bir gözü kör oldu.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi devam eden lise son sınıf öğrencisi Umut Gül (18), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya’nın Pamukova ilçesinde oturduğunu ve maçı Sakaryaspor taraftarlarının arasında izlediğini söyledi.
Maç sırasında her iki takım taraftarlarının birbirlerine taş ve bozuk para gibi maddeler attığını anlatan Gül, taşlardan birinin, yüzünün sağ göze yakın bölümüne isabet ettiğini ve yaralandığını belirtti.
Adapazarı Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahale sonrasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkedildiğini ve iki haftadır burada tedavi gördüğünü ifade eden Umut Gül, yara alan gözünün uzağı göremediğini, yakını ise bulanık görebildiğini kaydetti.
ÖSS’YE HAZIRLANIYOR
Anne Hamiyet Gül de (44), oğlunun maça gitmesine gönlünün razı olmadığını, ancak yaklaşan üniversite sınavı öncesi oğlunun stresten uzaklaşması için izin verdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Umut maça gitmek için çok ısrar etti. Ben de üniversite sınavına hazırlanıyor, biraz sınav stresinden uzaklaşsın düşüncesiyle izin verdim. Daha sonra hastanede olduğu haberini duyunca şok olduk. Eşim gırtlak kanseri ve yüksek tansiyon rahatsızlığı var. Umut’un durumunu duyunca sağlık durumu daha da kötüleşti. Birkaç kendini bilmezin davranışı ailemizi parçaladı." Hamiyet Gül, oğlunun tedavisinin tamamlanmasının ardından sorumluların bulunabilmesi için hukuki mücadele başlatacağını, olayın peşini bırakmayacaklarını sözlerine ekledi.
Dr. Serhat Karadağ ise hasta getirildiğinde sağ gözünün içindeki kanama nedeniyle retinayı göremediklerini, göz içi basıncının ise aşırı yüksek olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Uyguladığımız istirahat ve ilaç tedavisinin ardından kan çekildi, retinayı görebildik. Darbenin etkisiyle görme merkezi hasar görmüş. Göz tansiyonu yüksek, onu dengelemeye çalışıyoruz. Artık eskisi gibi göremeyecek, sağlıklı bir görme beklemiyoruz. Şu anda tek amacımız gözü yerinde tutabilmek."

14.04.2006Click the image to open in full size.
Kaynak : AA
kyros06 Ofline