Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-10-2006, 20:19   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Fransız malı TV'sini pencereden fırlattı !

Tokat ESOB Başkanı, Fransa'yı protesto için, Fransız malı televizyonunu pencereden fırlattı.

Click the image to open in full size.


Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı (ESOB) Mehmet Bekçi, Fransa Parlamentosunda sözde Ermeni soykırımını reddetmenin suç sayılmasıyla ilgili yasa teklifinin kabul edilmesine tepki olarak, Fransız malı televizyonu makamındaki pencereden sokağa fırlattı.

Bekçi, makamında düzenlediği basın toplantısında, Fransa’nın aldığı bu kararı esnaf olarak çok ciddi boyutta protesto edeceklerini söyledi.

Artık ’ben Türküm’ diyen herkesin, Fransız ürünlerini kullanmamasını isteyen Bekçi, "Ermeni soykırımı olduğunu iddia eden Fransa’nın Cezayir’deki soykırımını bütün devletler bilmesine rağmen, Fransa kendi ayıbını kapatmak için bunları yapmaktadır. Bizler Türk milleti olarak 600 yıl Avrupa’ya siyasi ve ticari hükmetmemize rağmen hiçbir zaman bu şekilde davranışta bulunmamıştık" diye konuştu.

Vatandaşları yerli malı kullanmaya çağıran Bekçi, "Eğer yabancı ürün kullanılacaksa Fransız malı kullanmasınlar. Bundan sonraki süreçte özellikle rica ediyoruz" dedi.

Bekçi, açıklamasından sonra Fransız üretimi olan bir televizyonu, 3’üncü kattaki makam odasının penceresinden, daha önceden önlem alınan sokağa fırlattı.

Sokaktan geçen bazı vatandaşlar da olayı öğrendikten sonra gürültüyle yere düşerek parçalanan televizyonun üzerinden geçerek, protestoya katıldılar.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla