Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-03-2006, 21:03   #2
KaraBey
 
KaraBey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
''Dünyada iki evim varsa biri Boca Juniors, biri de Beşiktaş'tır

Cordoba, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, sözleşmesinin sezon sonunda biteceğinin hatırlatılması ve Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağının sorulması üzerine, ''Beşiktaş ile geçen yıl son yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzaladım. Opsiyonu kullanmak Beşiktaş Kulübü'nün tasarrufunda. Hocam ve yönetim isterse kalmak istiyorum'' diye konuştu

Arjantin'in Boca Juniors takımından teklif aldığı yönünde zaman zaman haberler çıktığının belirtilmesi karşısında Kolombiyalı kaleci, ''Dünyada iki evim varsa biri Boca Juniors, biri de Beşiktaş'tır. Boca Juniors, hiçbir zaman bağlarımı koparmayacağım bir kulüp. Boca'da her zaman benim adımı duyabilirsiniz, bu normaldir, ama ben ve ailem Türkiye'de çok mutluyuz ve olabildiğince kalmak istiyoruz. Kalmamı istiyorlarsa kalacağım'' şeklinde konuştu.

-''TÜRKİYE'DE BAŞKA KULÜPTE OYNAMAM''-
Beşiktaş yönetiminin sözleşmesini uzatmaması halinde başka bir kulüpte oynayıp oynamayacağı sorusuna Cordoba, şöyle yanıt verdi:
''Açıkça Beşiktaş'ta olmamak benim için büyük acı olur. Bu nedenle de başka takımda oynamam. Türkiye'de kaldığım sürece gördüğüm tesislerden şaşırdım. Boca'nın tesisleri ile Beşiktaş'ın tesislerini karşılaştıramazsınız bile. Ankaraspor ve Çaykur Rizespor'un tesislerini de gördüm, gerçekten güzeller. Bu kadar iyi tesis sahibi olmalarına rağmen, Türkiye'de Beşiktaş'tan başka takımda sahaya çıkamam.''

-''23 YAŞINDA BU KADAR ÇALIŞMIYORDUM''-
Cordoba, 36 yaşında olmasına rağmen çok iyi çalıştığını kaydederek, ''23 yaşındayken bugünkü kadar çalışmıyordum. İdmandan 45 dakika önce kendimi hazırlıyorum. İdman bitiminde de çalışıyorum. Kendimi zinde hissediyorum ve yaptığım işten mutluyum. Yapabildiğim kadar yapacağım. Fiziki açıdan iyi durumdaysam mesele yok. 40'a kadar devam ederim. Eğer top geçtikten 2 dakika sonra topa atlıyorsam, o zaman bırakmalıyım'' şeklinde konuştu.

-''GOL YENİLİNCE TEK HATALI DEFANS DEĞİLDİR''-
Kolombiyalı kaleci, yenilen gollerde defansın suçlanmasının doğru olmadığına da değinerek, şöyle devam etti:
''Yediğimiz gollerde hep defans gündeme geliyor, ama bunda sadece defansın değil, orta saha ve önündekilerin de sorumluluğu var. Duran toplardan gol yiyiyoruz. Bütün suçu savunmada görmemeliyiz. Belki de Türkiye'nin en iyi defansından bahsetmiyoruz, ama bizim defansın ayağında diğer savunmalara göre daha çok top kalıyor. Bizim defans daha iyi top kullanıyor.''

Gazetecilerin, dünyanın en iyi kalecileri sıralaması yapması durumunda, kendini nereye koyacağı sorusuna Cordoba, şöyle yanıt verdi:
''Şu sıradayım diyemem. Boca Juniors'da oynarken, Oliver Kahn ile 1 veya 2 oluyorduk. Bayern Münih ile oynadığımız bir maç öncesi ve sonrası böyle bir sıralama yapılmıştı. O zaman 5 yıl boyunca kadrosu hiç değişmemiş bir takımda oynuyordum. Futbolcuların nasıl davranacağını çok iyi biliyordum. Türkiye'de son 3 yılda en fazla oyuncu değiştiren kulüpler Beşiktaş ve Galatasaray oldu. Fenerbahçe ise 2 veya 3 oyuncusunu değiştirdi. Birçok nedenin yanında, bu da takımın oturmasında bir sebep oluşturuyor. Oyuncu değişince, maç sırasında onları tanımak, ayrıca maça konsantre olmak gerekiyor.''

-GENÇLEŞTİRME-
Cordoba, takımdaki gençleştirme operasyonu ile ilgili bir soruya, ''Takımın gençleştirilmesi doğru bir adım. Sürekli genç yetenekler bulmanız gerekiyor, ama bunu yaparken iskelete bakıp en iyi adamı seçmeniz lazım ki yapınıza ters düşmesin'' dedi.

Teknik direktör Jean Tigana'nın bu konuda iyi bir şey yaptığını belirten Cordoba, ''Hocamız öncelikle kendi genç takımımızdan kişileri getirdi. Bu oyunculara Beşiktaş ruhunu öğretmenize gerek yok, çünkü biliyorlar'' şeklinde konuştu.

Cordoba, son olarak Kayserispor ile oynayacakları Fortis Türkiye Kupası'na değinerek, ''İyi yola girmiş durumdayız. Son 3 maçta moral bulduk. Bu bize itici bir güç veriyor. Başarmamamız için bir neden yok'' diyerek sözlerini tamamladı.
__________________
vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. M.K.Atatürk
edenin .....
KaraBey Ofline