Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-04-2006, 18:01   #7
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ayrıca İnter İtalya'daki faşist yönetim döneminde, bu yönetiminde baskısıyla Milanese Unione Sportiva kulübüyle birleştirilmiş ve 1928 – 1945 yılları arasında Ambrosiana İnter adını almış.
Faaliyetine bir dönem bu isimle devam etmek zorunda kalan İnter, 1930-1940 yılları arasındaki İtalya Ligi Şampiyonluklarını da (1930-1938-1940) bu isimle kazanmış. Daha sonraki dönemde ise tekrar FC. Internazionale ismine geri dönmüş.

Milan ise, 17 lig, 5 İtalya Kupası, 5 İtalya Süper Kupası, 6 Şampiyonlar Ligi (4'ü statüsü Şampiyon Kulüpler Kupası olduğu dönemde), 2 Kupa Galipleri Kupası, 4 Avrupa Süper Kupası, 3 Kıtalararası (İntercontinental) Kupa kazanmış. Simgesi Şeytan.

Milan'ın tarihinde 44 yıl boyunca şampiyon olamama ve İtalya Kupası alamama gibi kara bir dönemin yanında, bir başka kötü anı daha var. O da takımın 1979-80 sezonunda İtalya Ligindeki şike olaylarına karışarak 2.lige düşürülmesi. Takım bir sezon ikinci ligde mücadele etmiş ve ertesi sezon tekrar 1.lige yükselmiş. Ancak o sezonda da 16 takımlı ligde 14. olmuş ve yeniden Serie B'nin yolunu tutmuş. Bir sezon sonra ise tekrar Serie A'ya yükselmiş.
Yani meşhur Milan'ın tarihinde 1980-81 ve 1982-83 sezonları olmak üzere 2 sezonluk bir ikinci lig tecrübesi !! var.

Yine ilginç bir not, Milan 1977 yılından 2003 yılına kadar hiç İtalya kupası kazanamadı. İnter ise 1982 yılından bu yana hala İtalya Kupası kazanamıyor.. Yani Milan 26 sene sonra bu kupayı aldı. İnter ise 22 seneyi doldurdu..
Bu büyük derbi hakkında son olarak değinmek istediğimiz bölüm ise, tabii ki iki kulübün taraftarları. Malumunuz, bu iki kulüp maçlarını Milano'daki eski adıyla San Siro, yeni adıyla Guiseppe Meazza stadında oynuyorlar. Bu stadı ortaklaşa kullanıyorlar ve biri içerdeyse, biri deplasmanda oynuyor. Fikstür buna göre ayarlanıyor. Milan fanatiklerinin konuşlandığı tribün güney tribünü. Yani Curvasud. İnterlilerin tribünü ise kuzey tribünü. Yani Curvanord. Her iki kulübünde tribün yükünü çeken belli başlı grupları var. İnter'de grup sayısı daha fazla. Curvanord'un başlıca gruplarını Boys San, Ultras, Viking, İrriducibili İnter, Brianza Alcoolica, Milano Nerazzurra olarak sayabiliriz. Bu gruplardan en eskileri 1969 yılında kurulan Boys-San ve 1975 yılında kurulan Ultras.

Curvasud'da ise irili ufaklı bazı gruplar olmasına rağmen, asıl yükü iki büyük grup çekiyor.
1968 yılında kurulan ve kapatılma kararının alınıp, pankart kaptırmasıyla patlak veren Fossa Dei Leoni ve 1975 yılında kurulan Brigate Rossonere grupları. Fossa dei Leoni, “Aslan Yatağı” anlamında. Brigate Rossonere ise Kırmızı Siyah Tugay anlamına geliyor. Bu iki grup haricinde Commandos Tigre, Alternativa Rossonera ve Panthers gruplarını da Curvasud'un önemli grupları arasında sayabiliriz.
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline