Konu
:
Tiramisu
Tekil Mesaj gösterimi
20-10-2006, 13:21
#
1
NuraN
Dişi Kartal
Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı:
35
Üyenin Fotoğraf Albümleri
Tiramisu
permalink
Malzemeler:
Bir adet yuvarlak kek
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı cappucino.
Kreması için:
Yarım litre süt
3 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 veya 2 paket vanilin
1 paket labne peyniri
Üzerine dökmek için:
1 veya 2 tatlı kaşığı toz kakao
Yapılışı:
2 yemek kaşığı nescafe, 2 yemek kaşığı toz şeker ve cappuccino’yu, 1 bardak suya koyup karıştırın. Kahve ve şekerler eriyince kekleri bu karışımla ıslatın.
Bir tencereye süt, yumurta sarıları, şeker, un, nişasta ve vanilini ekleyip iyice karıştırın. Karışımı orta ateşte, puding kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hamurun dibini tutup topaklanmamasına özen gösterin. (Eğer topaklanırsa el blender’ıyla karıştırırsanız topaklar dağılır.)
Puding kıvamına gelince labne peynirini de ekleyerek ocaktan alın. Islattığınız keklerin üzerine bir kat kek bir kat krema olacak şekilde kremadan sürün. Kekiniz iki katlıysa kremayı ikiye, üç katlıysa üçe ayırmanız gerektiğini unutmayın.
En üste de kremayı güzelce sürüp buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis yapmadan önce üzerine toz kakao serperek servis yapın.
Afiyet olsun!
NuraN
Açık Profil bilgileri
NuraN - Özel Mesaj gönder
NuraN - Daha fazla Mesajını bul