Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-10-2006, 22:45   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Bitkisel Yağlarla Gelen Gençlik

Bitkisel Yağlarla Gelen Gençlik

Güzellikte doğal uygulamalara çok rağbet var. Bunlar arasında yer alan bitkisel yağlar, güzellikte mucize dağıtıyor. Kırışıklıklar ve cilt sorunları için bu yönteme başvuran kadınlar sonuçlardan memnunlar. Doğal Ürün Uzmanı Volkan Kurt, bitkisel yağlardan damlayan güzellikle ve gençlikle ilgili bilgi veriyor.




Artık doğal ürünler devrini yaşıyoruz. Kişisel bakım ürünlerinde de bu eğilimde artış var. Bitkisel ürünlerin güzellikteki etkisini merak eden, araştıran, okuyan ve bunu uygulayan bir kuşak söz konusu. Zaten insanoğlu da onlarca yapay ürünün içinde bunaldı. Dönüp dolaşıp doğal olana gidiyor. Son yıllarda, bitkilerin güzellikte de mucizeler yarattığı anlaşıldı. 'Doğanın güzellik salonu'na girenler memnun çıkıyor. Eski çağlarda da insanlar zaten güzellik için doğaya gidiyordu. Kleopatra'nın güzellik sırlarına bir bakın isterseniz...

Cildin taze ve diri olmasını herkes istiyor ama bunun için kullandığımız ürünler ne kadar doğru? Bozulan, kırışan ve yıpranan ciltler için bitkisel yağların etkisinden söz etmek istiyorum bu yazıda. Bu tip sorunlara çare bulmak için doğada hayli reçete var. Bitkisel yağlardan güzellik damladığını biliyor muydunuz? Eski Mısırlılar ve Çinlilerin doğal yağların bu özeliğinden yararlandıkları biliniyor.

Önce cilt sorunlarına bir bakalım isterseniz. Bakım yapılmayan ciltte kırışıklıklar çoğalıyor. Her mevsim sorunlar farklılaşıyor: Örneğin yazın, güneşte fazla kalınca kahverengi renk bozuklukları ve kızarıklıklar ortaya çıkıyor, çirkin bir görüntü oluşturuyor. Stres de cildi bozup, istenmeyen görüntülere neden olabiliyor. Minik lekeler, benekler, ansızın çıkan sivilceler ve gereksiz kızarıklıklar... Alkol, sigara ve vitamin yetersizliği de cildi çok yıpratıyor.

Kırışıklık, her yaşın sorunu
Sorunlu ciltlere uygun ürün bulmak pek kolay değil; çünkü bir kremi kullanıyorsunuz, arkasından başka bir probleme neden olabiliyor. Bu sorunlardan dolayı son yıllarda doğal kozmetiğe yönelim fazla. Tabiatın içinde güzellik ve estetik sorunları için yok yok. Artık saf ve doğal olan ürünlerle insanlar güzellik alternatiflerini çoğaltıyorlar.

Erken yaşta alınan önlemlerle bu sorunların üstesinden gelinebilir. O yüzden doğal çözümleri keşfeden gençler, cilt bozulmadan önlem alabilir. Yalnız şu var ki; kırışıklıklar her yaşta oluşuyor. Onlarla mücadele eden orta yaş kadını, cilt bakım uygulamalarındaki bazı yanlışlıkları geç fark etti. Bu nedenle, zamanından önce yüzü kırışan sürü kadın var. "Kadının yaşı yok." derler bilirsiniz; ama bazen 25 yaşındaki biri 35 gibi gösterebiliyor. Bunlar hem bakımsızlıktan hem de yanlış kullanılan ürünlerle ilgili. Şimdilerde, gençlik formüllerinin adresi doğal yağlar. Şunu da unutmayın: Güzelliğin anahtarını içinde saklayan tabiata her yaştan insan başvuruyor. "Kadının yaşı yok." derler. Genç bir görünüm elde etme adına doğanın sırlarını keşfetmek için hangi yaşta olduğunuz önemli değil.

"Bitki özlü kırışıklık önleyici ve giderici yağ"
Peki, sorunların farkındayız da çözüm ne? Öncelikle biz ‘doğal’ çözümler önerdik her zaman; çünkü misyonumuz bu. Naturel yağlarla beslenen bir ciltteki ışıltıyı biliyoruz. Saf bitkisel yağlardan üretilen ve cildin hücre etkinliğini harekete geçiren, "Bitki özlü kırışıklık önleyici ve giderici yağ" formülünden size söz etmek istiyorum bu çerçeve içinde.

Bitkisel yağların, cilde etkisı çok yönlü. Kırışıklıkların hem oluşmamasında hem de giderilmesinde rol oynuyor bu ürün. Cildin yaşlanmasına engel olduğu gibi, bazı kronik sorunları da ortadan kaldırıyor. İçinde yer alan bitkisel karışımları açısından ise hayli zengin. Örneğin bu üründe; uçucu yağların ciltteki olumlu etkisinden dolayı biberiye uçucu yağı ve portakal uçucu yağı bulunuyor. Soya, gül, kayısı çekirdeği, susam, günebakan çekirdeği, buğday ve cevizden elde edilmiş yağlar da var içinde. Bu yağların hepsi, cildin ihtiyacı olan etkin maddelerin harekete geçirilmesinde ayrı ayrı rollere sahipler. Son günlerde gençleştirmedeki etkisinden hayli söz edilen, !üzüm çekirdeği yağı! da var sözünü ettiğim karışımda... Saf zeytinyağı ise zaten güzellikte olmazsa olmaz bir madde olduğu için, içeriğinde mevcut. Ayrıca, bu maddelerin yanı sıra, ısırganotu tohumu yağı, kırışıklıklara karşı etkili olduğu için yer alıyor. "Gençlik yağı" (Jugendöl) olarak da adlandırılan bu yağ, genel olarak dokusal dayanıklılığın korunmasına, yeniden oluşumun (rejenerasyonun) güçlendirilmesine karşı da çok etkili. Doğrudan, bağışıklık sistemini ve direnci destekliyor.

Naturel yağlardaki vitaminleri de unutmamak lazım. Bildiğiniz gibi A ve E vitaminleri cildin olmazsa olmazlarından... Soya yağı A, buğday ise E vitaminlerince zengin. Üzüm çekirdeği yağı, hem E vitamini içeriyor, hem de çok güçlü bir antioksidan olduğu biliniyor.

Nasıl kullanılıyor?
"Bitki özlü kırışıklık önleyici ve giderici yağ"ın cilde uygulanması ise şöyle: Önce akşamları yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve gözeneklerin açılmasını sağlayın. Ardından kırışıklık bulunan ya da problemli olan bölgeye ve etrafına genişçe yayın. Bunu yaparken parmak uçlarıyla da hafifçe masaj yapmayı ihmal etmeyin. Yağ karışımı, sürülen bölgede en az yarım saat kalmalı ki etkisi gerçekleşsin. Hatta gece yatmadan önce sürüp, sabah da yıkayabilirsiniz.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla