Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-10-2006, 22:08   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nokia ve Motorola MOBİL TV İçin Anlaştı...

Dünyanın en büyük iki mobil iletişim aracı geliştiricileri olan Nokia ve Motorola, taşınabilir aygıtlarla televizyon yayınlarının izlenmesini sağlayan mobil TV teknolojilerini bir adım öteye taşımak için anlaştı. İki şirket yaptığı anlaşmayla kısa vadede içerik ortaklarıyla mobil TV hizmetlerini geliştirmeyi ve dünya çapında benimsenmesini hızlandırmayı amaçlıyor.

Mobil TV hizmetleri dünya çapında giderek yaygınlaşıyor ve analistlere göre, sahip olduğu potansiyel bu hizmetleri yakın bir zamanda oldukça popüler bir hale getirecek. Bazı piyasa araştırmacılarına göre DVB-H (Digital Video Broadcast for Handheld) yeteneğine sahip avuçiçi araçlarından 2010’a kadar dünya çapında 50 milyon adet satılacak.

Motorola ve Nokia arasında yapılan bu anlaşma, ayrıca, üretilecek olan DVB-H aygıtlarının ve hizmetlerinin sahip olacağı standartları da belirleyecek. DVB-H, firmalar tarafından mobil TV yayınları için sıklıkla tercih edilen bir format olarak öne çıkıyor. Bunun yanında, DVB-H; DMB ve MediaFlo olarak çağrılan diğer mobil TV formatlarıyla rekabet içinde bulunuyor.


Kaynak:Hürriyet
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla