Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-10-2006, 23:12   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tipe Göre Takılar

Her insan özel bir kişiliğe sahiptir ve bu kişiliğini de vurgulamalıdır.Kişiliğimiz ,dış görünümümüz ,yaşımız ve tabiatımızdan oluşur.Bu nedenle ,tabiatımıza aykırı bir kıyafet seçtiğimizde yada aykırı bir takı taktığımızda hoş karşılanmaz.Takıların ,bakışları üstümüze çekme özelliği nedeniyle seçiminde dikkatli olmak gerekir.Ayrıca takıların kıyafete bir destek olması ,ona özel bir hava katması ve uyumlu olması nedeniyle değerlendirilmeleri küçümsenmemelidir.Tabi ki takıların ne tür bir vesile ile takılacağına göre de belirlenmelidir.

Dolgun üst: Zincir ve iğneli takılarda dikkatli olun ;uzun sarkık ,birkaç halkadan oluşan zincirler ,büyük pandatif takılar ile göğüs hizasına eklenen rozetler.Bunlar aşırılığa kaçan tabiatların vurgusudur.

Click the image to open in full size.

Daha uygun olan ,yarı uzun veya kısa zincirlerdir.Zira bunlar bakışları yüze yönlendirir.
Kısa boyunlular: Dar ve cilde yakın boyun takıları ile hacimli boyun zincirlerinden vazgeçin.Boynun daha kısa görülmesinden başka bir işe yaramazlar.Takı ve rozetle mümkün mertebe ,göğüs üst hizasına ya da yaka veya cebi yüksek olan kısma takılmalı.
İnce bel ve kalça: Bu durumda ,kemerde veya etek cebine takılacak takılar uygun olur.
İnce uzun boyun: Her türlü zincirler uygun düşer.Ne var ki ,vücut büyüklüğü ile takılar birbirine uyumlu olmalı.
İri yapılı kadınlar: İnce zincirlerle ufak takılardan vazgeçmeli.Bunlar sanki kaybolmuş gibi dururlar.
Ufak yapılılar: İrili takılardan kaçınmalı.Bunlar sadece boğucu görünürler.
Öne çıkan köprücük kemikli yapılar:Bol takılarla gizlenebilir.İnce zincirler ise bunun için uygun değildir.

Click the image to open in full size.

Yüzüklerin takılar arasında özel bir yeri vardır.

Parmak yüzüklerinin ,ziynet eşyaları arasında özel bir yeri vardır.Yüzüklerin normalde ,el şekline uygun olması gerekir ,ancak basit altın ya da gümüş yüzük ile dikkat çekmeyen inci yüzükler her eli süsleyebilir.Ayrıca süslendirilen elin de mükemmel bir şekilde bakımlı olması da şarttır.Kuvvetli ve renkli bir taş takı yüzüğü kullanılacak ise o zaman güçlü tırnak oje renklerinden kaçınılmalıdır.
Güçlü el: Burada ne çok ufak ne de çok iri olanlar kullanılmalıdır.





Kısa el: Bu tip için tavsiye edilebilecek yüzüklerin taşları uzunlamasına olmalı ve renk olarak arka planda kalan renkler tercih edilmeli.Böylece elin optik olarak uzamış görüntüsü elde edilir.
İnce parmaklı zarif eller:

Kulak takıları ,seziş inceliği ister


Kulaklar için uygulanacak süslemeler de özel bir seziş inceliği gerekir.Bunun için de ön şart ,kulakların kusursuz olmasıdır.Aksi taktirde saçların kulakların üstüne taranması tavsiye edilir.İlk öncelik ise kulak takıları insanın ifade gücü en fazla olan parçası ile uyumlu olmasıdır ,yüz ile.Diğer taraftan kulak takıları kıyafetin de bir parçasıdır ve bununla da uyum içinde olması gerekir.
Zarif yüz:Burada zarif takılar tercih edilmelidir.
Dolgun yada geniş yüz:Uygun olan ,güçlü kulak takılarıdır.
İnce yüz:Uygun olan ,kulak memelerine bağlı takılardır.Uzun sarkık takılardan kaçının.Bunlar yüzün uzun görünümünü gereksiz yere daha da arttırır.
Yuvarlak yüz:Uygun olan ufak küpelerdir.Ancak her yuvarlak hatlı yüz de kulak takısını kaldırmayabilir.Burada deneme yanılma met****u da uygulayabilirsiniz.
Genç kadınlar:Bunlar renkli yontulmuş camlardan oluşan kulak takılarından uzak durmalı.Bu takılar sadece gözün parıltısı ile rekabet ederler – ve her zaman bu yarışı kazanırlar.
Mümkün olduğu kadar aşırı ebatlı ,dekoratif olarak dizayn edilmiş yüzükler tercih edilmeli.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla