Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2006, 11:06   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Zeytin Yağlı Biber Dolma

Zeytin Yağlı Biber Dolma

Mutfak: Türk



Süre: 40-60dk
Servis: 10-Fazla
Zorluk: Kolay
Click the image to open in full size.

Malzemeler
Dolmalık biber:10 ad(orta boy)
Pirinç:400gr
Soğan:600gr
Zeytin yağı:400ml
Karabiber:25
Tarçın:25gr
Yeni bahar:20gr
Şeker:50gr
Tuz:70gr
Kuş üzümü:50gr
Dolma fıstığı:50gr
Domates:2ad(kapak için)

Yapilis Tarifi
Dolmalarımızı açalım ve iyi yıkayalım.
Soğanlarımızı piyazlık doğrayıp 200ml yağla kavurmaya başlayalım
en az bir saat kısık ateşte kavurmanız lazım soğanlar olsün ve altından daha sarı olsun.Soğanlar kavrulduktan sonra pirincimizi ekleyelim 15 dakika soğanların suyunu çekene kadar kavuralım bu arada unutmayalım 600ml kadar sıcak suya ihtiyacımız var.Kuş üzümlermizi ılık suyla ıslatıp şişirelim.
Dolma fıstıklarımızıda aynı işlemi uygulayalım ama dolma fıstığıızı ayrı bir tavada kavuralım kahverengi bir renk alana kadar sırasıyla
baharatlarımızı ekleyip birazdaha kavuralım.Seker olduğu için tenceremize pirinçler yapışır korkmayın normaldir. Artık suyunuda verip ağzını kapatalım kısa bir süre kaynatalım.Yarım saat dinlendirelim dolma fıtıklarını iç soğuduktan sonra atalım.
Dolma içimiz soğuduktan sonra maydonozlarımızı ince ince doğrayıp karıştıralım ve çigden kalan 200ml yağımızın 100ml içine karıştıralım
ve dolmalarımızı dolduralım domateslerden yapılan kapakları da koyalım ve bir tepsiye dizelim.
Dolmanın serbetini hazırlayalım 1lt suya kalan yağımızı 100ml
biraz tuz biraz şeker ekleyip kaynatıp tepsiye dizdiğimiz dolmarın
üzerine dökelim ve ağzı kapalı bir şekilde 25-30 dak fırında kaynatalım ve sonra ağzını açım 15 dk açık fırında pişirelim kızartalım. AFİYET OLSUN
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla