Zeytinyagli Kuru Dolma Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Malzemeler
1 kg kuru biber ve
patlican
1,5 su bardagi
pirinç
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi kirmizi biber
1 yemek kasigi nane
1 yemek kasigi biber salçasi
1 yemek kasigi domates salçasi
6-7 bas kuru sogan
1 su bardagi
sivi yag
2,5 su bardagi su
Yapilis Tarifi
Soganlari dograyip zeytinyaginda kavurun. Domates, biber salçasi, karabiber, kirmizibiber ve nane ekleyip iyice kavurun. Pirinç ve tuz ilave edin. Birkaç kez karistirdiktan sonra 1 su bardagi kaynamis su ekleyip biraz demlendirin. Hazirladiginiz iç malzemeyi biber ve patlicanlara doldurun. Tencereye yerlestirip 1-1,5 su bardagi su ilave edin. Orta hararetli ateste 20 dakika pisirin.