Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2006, 11:11   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Jambonlu Beyaz Şaraplı Tavuk

Jambonlu Beyaz Şaraplı Tavuk

Mutfak: Diger



Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6


Click the image to open in full size.
Malzemeler
4 adet 25 gramlık
dana jambon
4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış
tavuk göğsü
175 gr arpacık soğanı
Sos için:
75 gr soğan
275 ml
sek beyaz şarap
1 kokulu otlar buketi
1
tavuk suyu tableti
275 ml kaynar su
15 gr tereyağ
20 gr un
Garnitür olarak:
125 gr
brokoli
175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş)

Yapilis Tarifi

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin. Jambonları tavuklara sarıp bohçalar yapın. Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun. Uygun bir kaba alıp, 200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber atın. 35-40 dakika tavuklar pişinceye kadar fırınlayın.
Bu arada sosu hazırlayın. Soğanı doğrayıp, kokulu otlar buketi ve şarapla beraber kaynatın. 10 dakika sonra buketi çıkartın.
Tavuk suyu tabletini suda eritin.
Tereyağını eritip unla karıştırın. Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sonra da beyaz şarabı ilave edin. Kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın.
Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika kadar fırında pişirin. Bu arada garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla