Konu: Keşkül
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2006, 11:19   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Keşkül

Keşkül

Mutfak: Türk



Süre: 20-40dk
Servis: 4-6

Click the image to open in full size.

Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı tuzsuz
badem
1 kahve fincanı
pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 kahve fincanı hindistancevizi
1/2 kahve fincanı tuzsuz yeşilfıstık

Yapilis Tarifi
Bademleri 2-3 dk sıcak suda bırakıp kabuklarını çıkartın ve badem makinasından geçirin. Süte katıp bir iki dakika kaynatın. Sonra bir süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin. Süzgeçte kalan bademleri bir tabağa alın.
Sütün içine, yarım bardak suyla ezilmiş pirinç unu ve nişastayı karıştırın. Tozşeker ve hindistancevizini koyup 15 dk pişirin.
Keşkülü kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra üzerini süzülmüş badem ve ince kıyılmış yeşil fıstıkla süsley


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla