Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2006, 12:05   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İstanbul Pilavı

İstanbul Pilavı

Süre: 40-60dk
Servis: 4-6

Click the image to open in full size.

Malzemeler

Tavuk 1 büyük boy 850 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 14 gram

Tavuk ciğeri 2 adet 125 gram

Badem (dövülmemiş) 1/3 su bardağı 40 gr
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram

Pirinç 2 su bardağı 360 gram

Safran 1 1/2 tatlı kaşığı 0.4 gram

Bezelye (taze iç) 1/2 su bardağı 70 gram
Yeşil fistık (dövülmemiş) 1/3 su bardağı 35 gram

Yapilis Tarifi

Tavuğu yıka, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişir, kemiklerini ayır ve didikle. Ciğeri 1 santimetreküp irilikte doğra, kabuklan soyul- muş bademi ve ciğeri margarinle sote yap. Pirinci yıka, süz, ciğere ekle, birkaç kez çevir. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamla, safran ve kalan tuzla birlikte pirince kat. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir. Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce tavuk eti ve bezelyeyi kat. Üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Kabuğu soyulmuş fıstığı pilava ekleyip servis yapin.
Afiyet olsun...
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla