Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-04-2006, 10:10   #1
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İhsan Kalkavan özel ropörtaj...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in, Galatasaray'ın şampiyon olmasını istediğini belirten açıklamaları ve ardından Fenerbahçe Kulübü'nün verdiği cevap Türk futbolunun gündemine bomba gibi düştü...
Maraton.Comk.Tr doğal olarak "Haftanın ropörtajını" bu önemli konuya ayırdı ve cesur açıklamalarıyla tanınan Beşiktaş'ın efsane yöneticisi İhsan Kalkavan'la gündem yaratacak bir söyleşi yaptı...
İşte İhsan Kalkavan'ın dobra dobra açıklamalarının yer aldığı özel ropörtajımız:

MARATON: Sayın Kalkavan yılların tecrübesine sahip eski bir yönetici ve üç büyükler arasındaki rekabetin tüm kırılma noktalarını bilen biri olarak siz bu Sayın Demirören'in ve Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
KALKAVAN: “Başkan samimi duygularını söyledi. Ben bu tür açıklamaların çok abartılmaması gerektiğini düşünüyorum... Beşiktaş Kulübü Başkanı çıkıp ‘Federasyon Fener’in oyuncağı olmayacak’ diyebilir… Bana göre bu çok yanlış değil…”
MARATON: Zamanlama için neler söyleyeceksiniz?
KALKAVAN: “Şimdi düğün değil bayram değil Başkan çıkıp neden bu görüşleri ortaya attı denilebilir. Tamam ama Beşiktaş da ancak böyle gündeme geliyor. Son zamanlarda ne futboluyla, ne de başarılarıyla gündeme gelemeyen Beşiktaş maalesef böyle gündeme gelmek zorunda kalıyor…
MARATON: Yani Başkan gündem mi yaratmak istedi?
KALKAVAN: “Olabilir… Ben yine söylüyorum bana göre Başkan samimi duygularını aktarmıştır. Bunun altında yanlış bir şey aramayalım. Başkan böyle konuşmuştur ama bu demek değildir ki Beşiktaş Galatasaray’a yenilecek… Başkan bu olaya müdahil değil… Bırakın başkan olmasını futbolcu olsaydı bile buna gücü yetmezdi.”
MARATON: Peki futbolcular bu açıklamalardan etkilenmez mi?
KALKAVAN: “ Üç büyüklerde oynayan tüm futbolcuları hem yakından tanırım, hem de çok severim… Onlar benim evlatlarım gibidir. Üç büyüklerde forma giymek çok farklıdır. Her futbolcu kariyerine ezeli rakiplere karşı alınan zaferleri yazmak ister… Yıllar sonra futbolu bıraktığında ‘Ben Fener’i yendiğimiz şu maçta sahadaydım’ demek ister… Galatasaray’ı yendiği maçları keyifle hatırlamak ve anlatmak ister… Hiç kimse ‘Ben şu mağlubiyetin içindeydim’ demek istemez… Kimse bunu arzu etmez, bunun imasını bile yapamaz… Futbolcuları antrenmana çıkarmasalar, gidip kendileri ormanda çalışıp yine Galatasaray maçında gereğini yaparlar. Zan altında kalmamak için çok daha fazla dikkat ederler. Bana göre o maç çok sert geçecek, belki sakatlanmalar bile olacaktır… Çünkü ortam şimdiden ısıtıldı…”
MARATON: Sanırım siz Fenerbahçe’nin biraz abarttığını düşünüyorsunuz?
KALKAVAN: “Fenerbahçe’nin klasik taktiğidir bu… Fırsatını bulunca öküz altında buzağı ararlar… Onlara da saygı duyuyorum. Çünkü futbol sadece sahada oynanmaz. Bir bölümü, sadece 90 dakikası sahada oynanır. Maç öncesi ise camialar arasında oynanır. Örneğin bana göre Beşiktaş-Galatasaray maçı şu dakikadan itibaren başlamıştır… Fenerbahçe de bunun farkında yani taktik gereği şimdi böyle davranıyorlar. Yoksa Yıldırım Demirören’in sözlerinin altında başka şeyler aramak için futbola çok uzak olmak, futbol dünyasından çok kopuk olmak gerekir…
MARATON: Medya da biraz işi körüklüyor mu sizce?
KALKAVAN: “Medya haklı olarak böyle bir olayı sıcak tutmak isteyecektir. Yani bunu doğal karışlıyorum. Ben futbol kamuoyuna şu mesajı vermek istiyorum, samimi olan insanların endişe duymasına gerek yok. Fenerbahçe’nin de zerre kadar endişe duymasına gerek yok. Bu açıklamalar nedeniyle Galatasaray’ın sahada kolay bir rakip bulacağı yönünde umutlanmasına da gerek yok. Söylediğim gibi bu polemikler o maçın çok daha sert geçmesine neden olacaktır…”
MARATON: Sizin şampiyonluk yarışındaki favoriniz kim?
KALKAVAN: “Bana göre Fenerbahçe bir adım önde. Yani yüzde 51 şansları var… Çünkü yarış eşit şartlarda yapılmıyor…”
MARATON: Yarış eşit şartlarda yapılmıyor derken…
KALKAVAN: “Bir tarafta her açıdan mükemmel şartlara sahip Fenerbahçe var diğer yanda maddi sıkıntıların yanı sıra uzun süre yönetim problemleriyle uğraşan ve daha dar bir kadroya sahip olan Galatasaray var… Şartlar eşit değil…”
MARATON: Tahmininizi söylediniz peki gönlünüz hangi takımın şampiyon olmasını istiyor?
KALKAVAN: “Anlattığım şartlardan dolayı Galatasaray’ın şampiyon olmasından gurur duyarım. Çünkü bu şartlarda şampiyon olmak demek tarih yazmaktır… Futbolcular her şeye rağmen, tüm sorunları unutarak insan üstü bir gayretle müthiş bir mücadele sergiliyorlar.
MARATON: Sayın Kalkavan çok teşekkür ediyoruz…
KALKAVAN: “Ben teşekkür ediyorum ve tüm takımlara başarılar diliyorum.”


kaynak : maraton
disappear Ofline