Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2006, 19:02   #97
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası
İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın. Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun. Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün. Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun. Tuz ve biberle tatlandırın. İyice karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak. pişirin. Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak. daha pişirin. Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak. ağır ateşte kaynatarak çektirin. Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve serv yapın. DİKKAT: Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin. Hala sert olduklarını anlamak için pişirirken keskin bir bıçakla kontrol edin. HAZIRLAMA: Soğanların başlarını kesip, kabuklarım çıkartın. Soğanları bütün tutun. SERVİS ÖNERİLERİ: Bu başlangıç olarak iyi bir yemektir. Çünkü önceden hazırlanabilir. Sıcak ekmekle sunun.
Malzemeler
1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış

500 gr arpacık soğanı

Tuz

225 ml beyaz şarap

125 ml su

5 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı sirke

3 domates, kabukları soyulup doğranmış

3 yemek kaşığı kuru üzüm

1 Çay kaşığı şeker

1/2 çay kaşığı kekik

1/2 çay kaşığı kişniş karabiber

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla