Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2006, 19:05   #108
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Fırında Galetalı - Domates Soslu Kabak
Öncelikle kabakları yıkayıp soyun. Kabağın uzunluğuna göre 2 veya 3 parçaya kesin. (Yaklaşık 6 - 7 cm. boyunda olacak şekilde) Kestiğiniz parçaları da 0,5 cm'lik dilimlere ayırın. Kabakları önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Bu aşamada yağın dibindeki galeta unları yandığı için, yağı 1 - 2 defa değiştirmeniz gerekebilir. Kızarttığınız kabakları havlu peçete koyduğunuz tabağa alın. Ben her katın arasına 1 adet havlu havlu peçete koydum. Böylelikle yağı daha da emilmiş oldu. Şimdi sıra geldi domates sosunu hazırlamaya. Domatesleri ve sarımsakları hepsini birden blendırdan geçirin. Bir tavaya zeytinyağını ve püre domates - sarımsak karışımını alın. Üzerine salçayı ve tuzu da ekleyip güzelce kaynatın. Bir borcama 1 sıra kabak dizin. Üzerine bir miktar domates sosu gezdirin. Bu şekilde 3 kat hazırlayın. En üstüne de rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar serpin. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
Malzemeler

1 kg. kabak
Kaşar peyniri
1 adet yumurta
Galeta unu
Sosu İçin

4 - 5 adet domates
2 - 3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Zeytinyağı

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla