Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-10-2006, 17:34   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bezelyeli Tavuk Güveci

BEZELYELİ TAVUK GÜVECİ
Click the image to open in full size.
Malzemeler:

- 4 adet dövülmüş tavuk göğsü,
- 1 su bardağı iç bezelye,
- 2 adet havuç,
- 2 adet kırmızı soğan,
- 1 kahve fincanı pirinç,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Karabiber, tuzot (1 yemek kaşığı),
- Kekik.


Yapılışı:
Dövülmüş tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin. Yağlanmış küçük fırın güveçlerine yerleştirin. Soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun. Küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeleri katın. Biraz kavrulunca pirinci ekleyin. 1 kahve fincanı su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alın. Tavuk güveçlerinin içlerine paylaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla