Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-10-2006, 11:19   #1
eagles_03_bjk
 
eagles_03_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tigana'dan spor yazarlarına tepki

Tigana'dan spor yazarlarına büyük tepki
Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, kendisine yapılan eleştirilerden, eski öğrencisi Henry'nin kendisi hakkında söylediklerine kadar birçok konuda açıklamada bulundu.

Click the image to open in full size.
Fransız teknik adam, öncelikli olarak kendisini eleştiri bombardımanına tutan birçok yazarı hedef alan açıklamalar yaptı. Tigana, "Ben uluslararası bir futbol adamıyım. Ancak bunu Türkiye'deki yazarların birçoğu bilmiyor ve önemsemiyor. Fransa milli takımının en çok Dünya Kupası'na katılan futbolcusuyum. Ayrıca dünyanın çok önemli takımlarında benim yetiştirdiğim birçok oyuncu bulunuyor. Ama beni kim eleştiriyor, Fahri'nin sağ ayağını kullandığı bile bilmeyen yazarlar. Galiba onların göz doktoruna başvurması gerekiyor. Benim hakkımda birşeyler öğrenmek istiyorlarsa, Barcelona'da forma giyen Giuly'e beni sorsunlar" diye konuştu. Haksız yere eleştirildiğini belirten Tigana, "Bu işlerin İngiltere'de daha zor olduğunu sanırdım. Ama Türkiye'de daha zormuş. Adada da meyva veren ağaç taşlanır, ama burada daha fazla taş atıyorlar" dedi. Eski öğrencilerinden Henry'nin, "Tigana bize antrenmanlar sonunda top toplatır. Sahayı temizletirdi. Kendisini gördüğümde öldürmek isterdim. Benim üzerimde çok emeği var. Eğer öyle davranmasa, bizi öyle yetiştermeseydi, bugünkü Henry olamazdım" açıklamarı için duygulandığını belirten Tigana, yetiştirdiği gençler için şunları söyledi: "Beni ne zaman görseler, hangi kulvarda olursa olsun gelip yanıma beni öper ve sarılırlar. Hatta kendilerinden istemememe rağmen, hemen hemen her hafta forma gönderirler. Onların başarılı olması beni çok memnun ediyor. Sadece Henry değil, Trezeguet ve Giuly gibi daha birçok futbolcu için aynı duyguları besliyorum. Onların başarısı beni mutlu ediyor."

"HENRY, TREZEGUET VE GIULY'E TOP SİLDİRİP, ÇANTA TAŞITTIM"

Tek amacının Türk futboluna birşeyler kazandırmak olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, "Ben bu ülkeden ayrıldığımda arkamdan iyi sözler duymak istiyorum. Şu anki oyuncularımın, ben ayrıldıktan sonra Henry gibi konuşmalarını isterim. Eski öğrencilerim benim hakkımda güzel sözler söylüyorlar. Onlara çok şey verdim. Evet onlara çantalar taşıttırdım. Çamurlu topları sildirdim. Bunlar, onların gelişmesinde yararlı oldu. Bu işleri Beşiktaş'ta herhangi bir futbolcuya yaptıramam. Çünkü hepsinin yaşı büyük. Ben eski öğrencilerimle, onlar 16-17 yaşındayken tanıştım. Bu tür disiplin gerektiren eğitimleri ufak yaşlardayken yaptırabilirsiniz. Futbolculuk 18-19 yaşında başlayan bir meslek değil. Bunun eğitimine daha ufak yaşlarda başlanılıyor. Avrupa'da çocuklara 13-14 yaşından itibaren çok ciddi futbol eğitimi veriliyor. İngiltere'de geleceğin futbol adaylarına çok ufak yaştayken ayakkabı bile boyattırıyorlar. Buradaki amaç o çocuğa iş ahlakını öğretmek, işini sevdirmektir. Ama bütün bunları belli bir yaştan sonra yaptıramazsınız. Örneğin Alex Ferguson, Rooney'e şu an nasıl yaptırabilir ki o işleri. Maalesef Türkiye'de böyle bir altyapı sistemi yok. Gereken eğitim, çok küçük yaşlarda verilmiyor" ifadelerini kullandı.

"FATİH TERİMLİ GALATASARAY'IN BAŞARISININ EN ÖNEMLİ ANAHTARI, İSTİKRARI"

Başarının tek anahtarının istikrarlı bir ekip çalışması olduğuna değinen Tigana, "Bir takımın istikrarlı bir şekilde başarılı olmasını istiyorsanız, öncelikle ekip olmanız lazım. İyi bir kadro kurarsınız. Bu kadrodaki oyuncularla beraber bir bütün olarak işinize sahip çıkarsınız. Fatih Terimli Galatasaray, UEFA Kupası'nı böyle kazandı. İşlerine sahip çıktılar ve bir ekip oldular. Önemli olan başarıyı kazanmak değil, bunun devamını sağlamak. O ekibin arkasından başka bir jenerasyonu getirip, kademeli olarak entegre edersiniz. Kuşaklar arasında kesinlikle kopukluk olmaması lazım. Fransa Milli Takımı uluslararası turnuvalarda 1958 ve 1980'lerde, 1998 ve 2000 yıllarında şampiyon oldu. Aralardaki kopukluk bu kadar uzun olmamalı" diyerek sözlerini tamamladı.

kartalhaber.com

Konu eagles_03_bjk tarafından (27-10-2006 Saat 12:53 ) değiştirilmiştir..
eagles_03_bjk Ofline