Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-10-2006, 16:55   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türkiye'de Depremi Bekleyen 33 Nokta

Jeofizik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'de deprem bekleyen 33 noktanın olduğunu söyledi. İşte deprem bekleyen 33 nokta....
Jeofizik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara Bölgesi'nin güneyinde meydana gelen depremlerde fay üzerindeki enerjinin tam olarak boşalmadığını söyledi. Ercan, "Gemlik-İznik hattı başta olmak üzere Türkiye'nin 33 bölgesi depremi bekliyor" dedi.


Dört gün arayla meydana gelen 5.2'lik depremler "Büyük bir deprem mi gelecek?" endişesini de beraberinde getirdi. Her bölgenin her jeolojik yapının kimliğine göre deprem ürettiğini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin 33 bölgesinin deprem tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Ercan sözlerini şöyle sürdürdü: "Son iki depremde enerjinin hepsi boşalmıştır demek yanlış olur. Anadolu'nun hangi illerinde depremlerin olacağı, yaklaşık büyüklükleri bellidir. Depremleri önleme olasılığı olmadığına göre önlemlerini tartışmalıyız"

DEPREM FIRSATTIR

Depremlerin Türkiye için bir fırsat olacağını söyleyen Ercan, "İstanbul'a 5 milyar dolar yatırarak 8 milyar dolarlık bir katma değer elde edilebilir. İstanbul'u imar için bir kaç yılımız var. İstanbul'un derhal şantiyeye çevrilmesi ile 200 kalem iş devreye girecek, işsizlik bitecektir. Yoksa ağır bir depremin maliyeti 100-150 milyar dolar olacaktır"

79 ATOM BOMBASI GÜCÜNDE

Türkiye Jeofizik Kurumu Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Gemlik Körfezi'ndeki depremin ardından ''Armutlu, İmralı ve Mudanya üçgeninde, Gemlik Körfezi ağzında bir gerginlik birikimi vardı, bu da boşalma yaptı'' demiş ve depremin, kuzey kolla bir ilgisi olmadığını söylemişti. Manyas Kuş Cenneti ile Gemlik depremleri arasında bir ilginin bulunmadığını belirten Ercan, 1999'daki depremin 79 atom bombası gücünde boşalma yaptığını dile getirerek, “Bu olay, Marmara'nın çok gergin olduğunu gösteriyor” dedi.

İŞTE DEPREM BEKLENEN 33 NOKTA

1. Gemlik-İznik 2. Marmara, 3. Yenice- Gönen, 4. Sakarya Çukuru, 5. Çankırı, 6. Amasya, 7. Tokat, 8. Erzincan, 9. Tunceli, 10. Erzurum-Kars-Ardahan, 11. Ermenistan-Gürcistan- Türkiye sınırı 12. Bingöl (oldu), 13. Muş (Varto), 14. Ağrı-Iğdır-Çaldıran, 15. Van-Erciş, 16. Diyarbakır, 17. Hakkari, 18. Şırnak, 19. Elazığ, 20. Malatya, 21. Adıyaman, 22. Hatay, 23. Çukurova- Adana-İçel (oldu), 24. Osmaniye, 25. Elmalı yarım adası, 26. Göller bölgesi (Afyon-Isparta-Burdur), 27. Rodos-Fethiye, 28. Marmaris-Bodrum, 29. Aydın, 30. Manisa, 31. Denizli, 32. İzmir ili (oldu), 33. Balıkesir.
__________________
fb öfkemsin gs nefretimsin !




GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla