Konu: Eve Dönüş
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-10-2006, 23:58   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Eve Dönüş

Click the image to open in full size.Eve Dönüş ( Eve Dönüş )Gösterim tarihi: 03.Kasım.2006Yönetmen: Ömer Uğur Oyuncular: Memet Ali Alabora, Sibel Kekilli, Savaş Dinçel, Altan Erkekli, Cengiz Küçükayvaz, Perihan Savaş Dil: Türkçe Tür: Dram, politik Türk sinemasında zaman zaman da olsa örneklerine rastlanan 12 Eylül filmlerinin en yenisi seyirciyle buluşuyor. Ömer Uğur'un 9 yıllık çalışmasının bir ürünü olan film Antalya'da Sibel Kekilli'ye kadın oyuncu, Civan Canova'ya da yardımcı erkek oyuncu dalında Altın Portakal getirdi.

Konusu
Bir ihtilalin kara bulutları; adresi bile olmayan küçük mahallelerde hayatın kıyısına inatla tutunarak; ödünç bir neşe ve veresiye bir sevdayla paylarına düşen kadar mutluluğu çorbalarına katık edip yaşayan, kaderi silik insanların üzerine yağmaya başlarsa; artık o insanların ‘eve dönüş’ ihtimalleri bile sadece bir umuttur.

"Eve Dönüş"; bir ihtilalin gölgesinde sadece yaşamsal varlıklarını devam ettirebilmek adına hayat mücadelesi veren fakir bir işçi ailesinin, traji-komik olduğu kadar duygulu ve yaralı hikayesini beyaz perdeye taşıyan muhteşem bir dönem filmi.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla