Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2006, 14:19   #3
KaraBey
 
KaraBey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Konyaspor'dan PFDK'ya tepki

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Güven Öten, Diyarbakırspor’a verilen cezayı tatmin edici bulmadıklarını söyledi. Öten, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), Diyarbakırspor Kulübü’ne verdiği 3 maç seyircisiz oynama ve 25 bin YTL para cezasının tatmin edici olmadığını belirtti.
Diyarbakır’da yaşanan "tribün teröründe" ölen ya da yaralananın olmamasının büyük bir şans olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Öten, şunları kaydetti: "Diyarbakırspor’a verilen cezayı çok da tatmin edici bulmuyoruz. Burada sorun Diyarbakırspor değil, tribün terörüdür. Türkiye-İsviçre maçında yaşanan olaylar Diyarbakır’da yaşanan olayların onda biri bile olmamasına karşın FIFA tarafından Türkiye’ye verilen ceza ortadadır. Başka bir takım olsaydı benzer olaylar karşısında aynı ceza verilir miydi? Caydırıcı ceza verilmesi için illa ölen ya da yaralanan mı olması gerekiyor? Başka bir yerde benzer olayın yaşanması ve ölen ya da yaralananın olması durumunda bunu sorumluluğunu kim üstlenecek?" "Takdir disiplin kurulunundur" dedi.
Öten sözlerine: "Bu cezayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını umuyoruz, ama yaşanırsa bu yetersiz ceza akıllara mutlaka gelecektir. Bu tür olaylarda daha ciddi yaptırımlar gerekir. Ne Diyarbakırspor ne de başka takım bu tür sorunları yaşamasın. Tribün terörü, bu cezayla önlenemez. Terörün önüne geçecek düzeyde cezalar verilmeli. 25 bin YTL ile ne önlenebilir" diye devam etti
__________________
vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. M.K.Atatürk
edenin .....
KaraBey Ofline