Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-10-2006, 11:59   #1
AyTeK54
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sinan Engin'den Tigana'ya yaylım ateşi

Beşiktaş eski menajeri Sinan Engin, Vatan gazetesi'ndeki yazısında teknik direktör Tigana'yı ağır bir şekilde eleştirdi. İşte Sinan Engin'in 'Futbol cahili' başlıklı yazısı;

Click the image to open in full size.
Futbol cahili

Başta ben olmak üzere bütün Beşiktaşlılar artık çileden çıkmaya başladı. Maç bitti, stadın içinde-dışında rastladığım herkes aynı şeyleri söyledi:

"Sinan abi, yeter artık. Bu takım, her hafta sergilediği futbolla bizi fıtık ediyor. 65 dakika 10 kişi oynayan, hiçbir taktik planı olmayan Sakarya'ya gol atamıyoruz. İlk devre karşı kaleye gidemiyoruz. Böyle saçma puan kaybı olur mu? Yazıklar olsun."

Taraftar haklı! Hem de yerden göğe...

Sakarya 10 kişi kalmış, son 15 dakikada direnci zayıflamış... Bu sürede Beşiktaş'ın geride çakılı 4 kişiyle oynaması futbol cehaleti, başka bir şey değil... Senin elinde ileri çıkıp rakibi bozabilecek Gökhan Zan var, zabıta memuru gibi geriye dikmişsin, çıkartmıyorsun ileri... İ.Üzülmez "İleri, ileri" demekten çatladı ama kenarda Tigana bu taktik değişikliğini bile yapamadı.

Sadece o kadar değil... Bu takımda Mehmet Sedef'in ne işi var? Ne gidebiliyor, ne gelebiliyor, ne vurabiliyor... Yeter artık, taraftara yem etmeyin şu çocuğu...

AKIN'IN SAĞDA İŞİ NE?
Beşiktaş'ın oyun kurucusu Serdar olabilir mi? 19 yaşındaki bu çocuk, hiçbir atağı kesemedi, kritik bölgeye tek top taşıyamadı. Hepsini bıraktım, İ.Akın gibi sol ayaklı bir adam sağ kanatta oynar mı yahu?

Bu Tigana'nın futboldan anladığından şüphe etmeye başladım artık...

Peki ya Delgado? Hepsini geçtim, 93. dakikada bomboş yükselmişsin, etrafında kimse yok, nefis orta gelmiş, o top öyle kalecinin kucağına atılır mı? Yıldızın bunu yaparsa, genç Serdar'a nasıl kızacaksın peki!

Ricardinho ağır filan ama oyunu çok iyi açtı. O girdikten sonra kanatlar işlerlik kazandı. Ama Ricardinho'dan, o baskı dakikalarında bitirici vuruş beklerdim.

Dün sahaya çıkan onbirde, gelen ortaları ağlara zımbalayacak özellikte biri vardı: Nobre... Beşiktaş, ilk defa tam Nobre'ye göre, baskılı, rakip sahaya gömülmüş, karambole açık futbol oynadı ikinci yarıda... Nobre sakatlanıp çıkmasa kesin gol atardı, sorunlar da halının altına süpürülürdü. Ama 30 milyon dolarlık bir kadro kurup, Nobre'nin yerini dolduracak bir silahın da yoksa burada herkesin suçu olmalı...

Hakemi de unutmayalım. Halis Özkâhya adlı bu genç hakeme, fazla geç olmadan bir hediyem var. Kendisine gönderilmek üzere, MHK Başkanı Mustafa Çulcu'ya bir "Futbol Oyun Kuralları" kitapçığı yollayacağım. Beşiktaşlı oyuncularının kale ağzından vurduğu, Sakaryalılar'ın müdahale ettiği 3 topa, korner yerine aut verdi. Ona da yazıklar olsun...
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline   Alıntı ile Cevapla