Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-10-2006, 18:27   #241
dartheagle
 
dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Periculosus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamlar arkadaslar,

Soyle genel olarak yazilan mesajlara baktim. Durum malum herkes bir endise icinde ve takimin her macinda izdirap cekmekten bunalmis ve bende ayni durumdayim. BU yorumu yazarken ne inadina tigana diyorum ne de tigana gitsin diyorum. Simdi genelde bizim bigi gelismekte olan ulkelerde sistemsizlik sitemin kendisini olusturur. Bunun icin her sistem cokusunde suclu ya da suclular aranir eger bu suclular acik ve net bir sekilde orta belli iseler hemen cezalari kesilir. Daha sonra yeni birileri gelir biz yeni bir sistem kuracagiz ve onunla cok basarili olacagiz der. Ama aslinda yeni gelen kisilerinde kurdugu sistemsiz bir yapidir. Her seyi bastan yeniden insa ederiz ama yine calismaz. Bizler ole paralari sokaga atilacak zengin ulkelerde yasamiyoruz maalesef ki bu ulkeler her kurusunu o kadar iyi degerlendiryor ki sistem cok guzel olusuyor ve tikir tikir isliyor. Simdi gelelim Besiktasin durumuna. Ben futboldan cok anlamam. Iste kim nerede nasil oynayacan cok cakmam. Ancak bizim cok degerli spor yazarlarimiz gibi bos yorumlar yaparim. Ama besiktasin bugun ku durumuna baktiginizda yeni bir yapilanmaya gidilmis, her sey cok yeni. Bu taslarin aslinda oturmasi bence en az iki ya da uc sene gerektirecek. Ha buna besiktas taraftarinin sabri var mi? Kesinlikle yok neden iki sezondur ben dahil butun taraftarlar kan agliyor. Takim bir macta da sole adam akilli top oynayamiyor. Sistemsiz bir yapida yuvarlanip gidiyor. Simdi bu durumda Tiganayi gonderelim bakalim. Ne olacak? Besiktas zaten her gecen gun borc altina giriyor size buyrun 2 milyon avroluk (tam rakami bilmiyorum) tazminat. Bu tazminat buyuk bir ihtimalle odenemeyecek, ornek Del Bosque, eee sonra ne olacak besiktasin itibari yurt disinda yine dusecek. Avrupali bizim dedigimize degil baska bir avrupalinin dedigine inanir. Su durumda tigana gittiginde sizce besiktasa teknik direktor olarak kim gelir. Iki senede iki teknik direktor eskitms bir takim. Fenerin halini gorun sizce fenerbahce cok kaliteli bir teknik direktor mu getirdi. Hayir ama once ole isimlerden bahsediyorlardi ki. Ama gidin avrupaliya sorun turkiyede futbol nasil diye. Parani cok zor alirsin bir ust uste mac kaybetmeye basla seni hemen yollarlar diyorlar.

Burada bence onemli olan sistem islemiyor diye kurban bulup sistemi bastan insa etmek yerine var olan sistemi daha da zenginlestirecek cozum onerileri uretmek gerekiyor. Cagimizda futbolun en buyuk gubu 1. itibar ikincisi para. Siz her sene teknik direktor gonderirseniz once itibarinizi sonra da paranizi kaybedersiniz. Bence akillica davranmak gerekiyor. Burada en buyuk rol yoneticilere dusuyor. O sistemi ayakta tutatak revize edecek olanlar kendileri ha buda su anlama gelmesin yonetim istifa etsin vs. Bence her genel kurul adina demokrasi derler ama asil sekli kulis ve kafa kol kapmaca eylemidir takimda belirsizlik yaratir ve **** verilmesine neden olur. Nitekim ole oluyor. Iki aydir belli medya organlari surekli besiktas genel kurulu ile ilgili yorumlar yapiyor neden rantin oldugu yer her zaman cekici gelir insana.

Yani anlayacaginiz bunlar biribirine bagli cok karmasik iliskiler. Eger bir sistemin arizali olan yerlerini degitirirsen ve her gecen gun bir seyler duzetlmeye calisirsan o sistem zamanla islemeye baslar.

Bu nedenle boyle koktenci ondan bir sey olmaz bunu gonderelim yok her seye ragmen ona destek tarzi tartismalar bizi sorunlardan uzaklastirir. Biz problemleri mize yogunlasalim ve Besiktasa nasil faydamiz olacaksa en guzel sekli ile olalim. Ha takimdan memnun degilsek onu protesto edelim ama kirmadan incitmeden.

Umarim Kartalim guzel gunler gorur...

Belki pek futbolla alakali olmadi ama yazmak istedim bir besiktasli olarak.

Hepinize iyi gunler...
arkadaşın dediklerine ben de katılıyorum. Zaten 3-4 mesaj önce ben de aynı şeyleri belirtmek istemiştim. Ama Diesel gibi provokatör arkadaşlar nedense lafları çevirip çevirip millete başka türlü göstermeye çalışıyorlar. Mesajlardan istedikleri kısımları alıp saçma sapan yorumlar yapıyorlar benim anlatmak istediğim Tigana meselesi değildi. Tigana gittikten sonra olacakları biraz açıklamaya çalıştım. Şu an T.Direktör gönderilirse(bakın kim olduğu önemli deil t.direktör gönderilme meselesinden bahsediyorum) oluşacak maddi zararın yanında eğer bir de hazırlıksız hareket edilip onu bunu gönderip yerine yapılacakların planlarını hazırda tutmazsa yönetim beşiktaş gene bi 3-4 yıl geriye gider ödenecek tazminatlarla da azalmaya başlayan borçlar tekrar birikmeye başlar. Her şeye sportif başarı olarak bakmayın BJK aynı zamanda bir şirkettir. Öyle o gitsin bu gitsin demekle olmaz arkadaşlar bu işler madem kendi kendinize yönetici rolüne girdiniz o zaman adam gibi mantıklı çözümler üretin kriz oldumu bir kurban seçmek ve onu asmak sokaktaki herkesin düşünebileceği bir şey şu an kurulu ii kötü ilerlemekte olan bir düzeni birden yıkın yok edin diyorsunuz siz ama bunun yerine gelebilecek mantıklı bir açıklama yapmıyorsunuz. Tekrar belirtiyorum ki, ÖNERDİĞİNİZ ÇÖZÜM YOLLARI DAHA BÜYÜK SORUNLARA NEDEN AÇIYORSA BUNU SAVUNMANIZIN NE MANTIĞI VAR ANLAYAMIYORUM AMACIMIZ SORUNLARI ÇOĞALTMAK MIDIR ??? AMAÇ BEŞİKTAŞ IN BU İŞTEN EN AZ ZARARLA (MADDİ-MANEVİ HER AÇIDAN) AYRILMASI DEĞİL MİDİR??? O ZAMAN LÜTFEN RİCA EDİYORUM BİRAZ DAHA DÜŞÜNEREK YAZALIM YAZILARIMIZI MİLLETİ DE GEREKSİZ YERE GALEYANA GETİRMENİN ANLAMI YOK... SİZE SABREDİN DEMİYORUM SADECE BİRAZ DAHA MANTIKLI YOLLAR GÖSTERİN DİYORUM...
dartheagle Ofline