Alıntı:
kartalizma1903´isimli üyeden Alıntı
|
Dostum ben de her zaman istikrardan yanayım ama Tigana geleli 1 yıl oldu 10 hafta değil.Takım bu kadar zamanda hiç bir ilerleme katetmeyip hatta geriye gidiyorsa direnmek çok mantıklı gelmiyor artık.Artı şöyle bir nokta var.Briegel dönemini anımsayın.O kalitesiz kadroda dahi adam zamanla doğru sistemi bulup 13 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı.Tigana hiç bir arayış içerisinde değil ki bulsun.Bazı arkadaşlar Alex Ferguson , Frank Rijkard örnekleri falan veriyor ama o adamları dikkatle takip ettiyseniz yenilikler denediler ve er geç oturttular.Tigana'nın yaptığı tek şey 9 yaşındaki çocukların bile artık ezberlediği aynı düzeni sahaya sürmek.Oyunun ilerleyen dakikalarında da düzen üzerinde hiç bir değişiklik yapmadan Rcardinho,Ali Tandoğan,İ.Akın ve Bobo ile Gökhan'dan hangisi yedekse onu oyuna almak.Yemin ediyorum adamın yapacağı değişikikleri maç içerisnde tek tek söylüyorum ve hepsi tutuyor.Tigana orada oturmasa da aynı şeyleri içimizden herhangi biri yapabilir.Hata yapsın,yanlış sistem denesin,gün gelip 5 fark yiyelim gerekirse ama bir şey yapsın.Öylece oturup kürdanla dişini karıştırmasın yeter ki.Gerets de hata yapıyor ama deniyor en ezından.Bizim düzende en ufak bir esneme bile yok.10 kişilik takıma karşı 4 kişi geride bekliyoruz.Şöyle bir durumda bile adam bir insiyatif kullanıp birşeyler değiştirmiyor.Bir şeyin yanlış olduğu biline biline inat edilmez ki.Hiç bir şey değiştirmeye çalışmayan bir adamın neyine sabır gösterilir ki.Ben iddaa ediyorum takım düzelse de düzelen takım olacak Tigana değil.Çünkü en kötü sistem bile bir süre sonra daha iyi sonuç vermeye başlar.Çünkü makina gibi işliyordur artık.Ama emin olun ki bunda bu adamın fazla bir payı olmyacak.iyi hoca takıma bi şeyler katar.Capello'nun takımı şöyle oynar ,Ersun Yanal'ın takımı şöyle oynar ya da Lucescunun takımı şöyle oynar diyebilirsin.Adamların gittikleri her takıma verdiği bi şeyler var.İyi ya da kötü.Oyun karakterlerini takıma yansıtıyorlar ama Tigana'nın oyun karakteri yok ki takıma yansıtsın.Ve koskoca Beşiktaş bu adamın karşısında eli kolu bağlı bekliyor beyefendi inatlarından vazgeçsin diye.Bir şeyler yapmaya çalışan bir adama 10. sırada da olsak sabır gösterirdim ama bir şey yapmayan bir adama ben sabır göstermek istemiyorum.Bu adamın taktisyen olarak Ertuğrul Sağlam'dan ya da Ziya Hoca'dan fazlası olduğuna da inanmıyorum.Belki iyi oyuncu yetiştirebiliyor olabilir.O zaman gidip alt yapıyı çalıştırsın.Benim gözümde Tigana asla iyi bir hoca olamaz artık.İnşallah takım iyiye gider ama eğer böyle bir şey olursa aslan payı Tigana'nın değil futbolcuların özverisi olacaktır.