Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-04-2006, 14:13   #1
bite me
 
bite me - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lyon'da panik başladı!

Fransa Birinci Futbol Ligi Ligue 1'de Paris Saint Germain'i 1-0 yenerek üst üste beşinci şampiyonluğuna ulaşan Olimpik Lyon'da kazanılan zaferin ardından oyuncuların çoğunun başka takımlara transfer olmasından endişe ediliyor.

Fransa Ligi'nin son 5 sezonuna ambargo koyan Lyon'da, şampiyonluğu garantiledikten sonra panik başladı. Kazanılan büyük başarının ardından Fransa'da yayın yapan L'Equipe Gazetesi'ne konuşan kulüp başkanı Jean-Michel Aulas ilk hedeflerinin iyi oyuncuları takımda tutmak olduğunu söyledi. Günlük spor gazetesinin sorularını yanıtlayan Jean-Michel Aulas, "Lyon, bir çok tecrübeli ve genç oyuncunun karışımından oluşan bir takım. Şampiyonluğu kazanan oyuncularımdan çoğu başka takımlara transfer olmayı hedefliyor ancak bizim hedefimiz ve önceliğimiz ise onları sözleşmelerini uzatarak kulüpte tutmak" dedi.

Geçtiğimiz sezon takımın 4. şampiyonluğunu kazanmasının ardından orta sahanın başarılı isimlerinden Ganalı oyuncusu Michael Essien'in 38 milyon euroya Chelsea'ye transfer olmasını örnek gösteren Aulas, bu yıl da aynı olayın takımın bu yılki yıldızları Brezilyalı Juninho ve Malili Mahamadou Diarra'da tekrarlanabileceğini de ifade etti.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İtalyan ekibi Milan'a elenerek turnuvaya veda eden Lyon, daha sonra Fransa Kupası'nda Marsilya'ya elenmiş ve kupaya veda etmişti. Lyon, hafta sonu oynadığı lig maçında PSG'yi deplasmanda 1-0 mağlup etmiş ve en yakın rakibi de Bordeaux'da Lille'e deplasmanda 3-2 yenilince üst üste beşinci şampiyonluğunu ilan etmiş ve lig tarihine geçmişti.
bite me Ofline