Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2006, 13:52   #37
Markus Münch
 
Markus Münch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
autopsy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Önce şunu belirteyim ki medyadan zart zurt falan kaptığım yok.Amatör liglerde de olsa senelerce futbol oynadım ve futboldan medyadaki maymunlardan daha fazla anladığıma eminim.Söylediklerine cevap vereyim teker teker.

Toramandan başlayalım istersen.Takımda birincisi sağ bek oynayabilecek oyuncu olmaması benim problemim değil,transferi yapan adam Tigana'ydı ben değilim.Ayrıca takımda sağ bek oynayacak iki tane adam var.Birincisi Ali Güneş , ikincisi Tigana'nın gelecek vadediyo diye ısrarla transfer ettirdiği (bence de yetenekli bir genç ) Serdar Kurtuluş. Bu adam geçmiş futbol hayatında libero ve sağ bek oynamış bir adamdır.

Koray'a gelince.Evet koray bir liberodur.Libero ve ön libero mevkileri zaten benzer mevkilerdir.Tandemde stoper oynamakla ön libero ya da sarkık libero oynamak çok farklı özellikler ister ama Koray tecrübesiyle bu işi biraz kapatıyor,zaten dikkat ettiysen hadi bu bi derece olabilir dedim .

Fahri konusunda ise tam bir fiyasko yorum yapmışsın bence."Fahri pisinceye kadar orta sahanin degisik bölümlerinde yer almasi lazim" nedir dostum Allah aşkına.Birincisi Fahri gayet iyi bir ön liberodur.Süper olmayabilir ama bu ligi kaldırabilecek kalitede bir adamdır(ümit milli takımın kaptanlığını yaptı çaylak falan da değil), ikincisi mevkisinde oynayacak ki o bölgede gelişecek.Fabregas ya da Iniesta yı başka mevkilerde oynatarak kazanmadılar.Kaldı ki diyelim sistemin en önemli mevkisi olduğu için Fahri'yi oynatmıyo olsun, sen haklı ol.Bu kadar derin düşünen adam orada yeri bile olmayan Serdar Kurtuluş'u niye oynatıyo o zaman sen de buna bir cevap ver bakalım.Demişsin ki Serdar orta sahanın en iyilerindendi.Orta sahada yerinde oynayan adam yok ki diğerleri iyi olsun.

Sedef hakkında bir şey söylemeye gerek yok.Sorunu bence kalite yetersizliği değil yeri olmayan yerde oynaması.Zaten çok üst düzey işler beklenecek bir adam değil o bir çizgi oyuncusu ve görev adamı.

Tandoğan ve İ.Akın olayına gelince ben zaten bizim sistemde açık oyuncusu var demedim.Adamların faydalı olabileceği yerin orası olduğunu söyledim.Çift ön liberoya dönüp 4-2-3-1 oynarsan açık oyuncusu olur sistemde ve bu adamlar da cillop gibi oynar.Elindeki adamları en iyi şekilde kullanmak ve uygun sistemi bulmak sayın bay Tigana'nın görevi benim değil.Beyfendi sisteminde inat edecek diye 30 tane futbolcunun başka mevkilere alışmaya çalışması nasıl bir şeydir bilemiyorum.Yani Tigana suçsuz iki günde diğer mevkileri öğrenemediler diye futbolcular suçlu öyle mi ?

Baki'ye gelince, beni başından beri tipi ya da soyadı sebebiyle ona gıcık olanlardan zannetme.Başta bu adama karşı nötrdüm ve hatta dalga geçenlere karşı bu adamı savunmuştum.Ama Tottenham maçındaki hareketinden sonra o adam benim için bitmiştir.Evet stoperde zaman zaman iyi işler yapıyo,kesiciliği fena değil ama son adamken ve forvet oyuncusunun açısı kaybolmuşken önünü kapatacağına ayağına kayan bir adamın altyapısı sıfırdır.Sakın bana bir maçla ya da yaptığı bir hatayla adam yargılıyorsun falan deme.Bu amatör kümede bile defans oyuncularına ilk öğretilen şeydir.Hatalı geri pası atmak ya da top ıskalamakla aynı şey değil bu.Ajax gibi bir kulüpte yetişen bir adam bunu yapmamalı.Stoperde iyi bir yedek olabilir ama orda Toraman varken stoperde tercih edilmesine katlanamam.Bence saçmalık.

Şuna katılırım ki futbolcular birden fazla mevkide oynayabilmelidir ama takımda aynı anda 30 kişinin yeri değiştirilmez ki.İşleyen bir takımda sadece 1 adamı farklı mevkide oynatırsan çok sırıtmaz ama takımda yerinde oynayan sadece 3-4 adam varsa o sistem çöker,o haliyle sistemin oturması da 3 yıl falan sürer heralde.Evet takımda çaylaklar var ama onları yanlış yerde oynatıp basının önüne atarak mı kazanıcaz be arkadaşım.Sen buna gerçekten inanıyosan devam et inanmaya.Ben inanmıyorum.

Avrupa'daki modern sistemin bizim sistem olduğunu iddaa etmişsin ama o konuda da yanılgı içerisindesin.Üst düzey takımların çok büyük bir kısmı çift ön liberoyla ve tek forvetle oynuyor.Senin tek ön liberoyla başarılı olabilmen için defansif gücü müthiş yüksek bir ön liberon olması ve de aynı zamanda kalan 3 orta saha oyuncunun hem ofansif hem defansif yeterlilikte olması gerekir.Bu sistem çok zor bir sistemdir ve çift forvete dönen Chelsea gibi bir takımın bile elinde Makalele,Essien gibi ön liberolar olmasına rağmen toparlanması kaç zaman sürdü.Çok uzağa gitmene de gerek yok,tek forvete dönmenin bizim kıçıkırık Fenerbahçe'ye bile neler kattığını görebilirsin.



Al sana bir sistem ve kadro .


------------------------------Runje--------------------------------

-------Serdar-----------Zan-----------Toraman-----------Üzülmez--
(A.Güneş) (Mustafa) (Baki) (Sedef)


-----------------------Koray------------Kleberson--------------------
(Fahri) (Fahri)



----Burak----------------------Delgado------------------Ricardinho-----
(Tandoğan) (Ricardinho) (İ.Akın )


--------------------------------Nobre-----------------------------------
(Bobo)



Bu işi çözer iddaasında falan değilim ama elinde Ricardinho,Burak,Delgado,Tandoğan,İ.Akın,Kleberson gibi ofansif gücü yüksek orta saha oyuncuları varken bu sistem bir kere mi denenmez Allah aşkına ya.
noktasına virgülüne kadar katılıyorum. rico ortada delgado ya da ibrahim akın solda daha iyi olur yalnız. modern sistemden bahsedenler barcelonanın sistemine baksın onlarda da ortasaha oyuncuları daha ofansif özellikte ve bu yüzden 4-2-3-1 oynuyorlar tigananın oynatmaya çalıştığı chealseanin sistemi 4-3-1-2 değil
__________________




Markus Münch Ofline