Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2006, 17:25   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Köpeğe eziyete 915 YTL ceza

Eskişehir'de “boxer” cinsi yavru köpeğin kuyruğunu düşürmek için lastikle bağlayan hayvan satış mağazası sahibi Ömer İ'nin verilen 1200 YTL cezayı, peşin 915 YTL olarak ödeyeceği bildirildi.


Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği (EHKD) Başkanı Ayten Tutkun, yaptığı yazılı açıklamada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve bu kanuna ait yönetmeliğe aykırı davranan hayvan satış mağazası sahibi Ömer İ'ye Sulh Ceza Mahkemesinin 11 Ekim tarihli kararı gereği 1200 YTL ceza kesildiğini belirtti.
Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan ceza alan Ömer İ'nin verilen 1200 YTL cezayı, peşin 915 YTL olarak ödeyeceğini bildiren Tutkun, hayvanlara eziyet edenlerin artık cezasız kalmayacağını ifade etti.
Arifiye Mahallesi İki Eylül Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinde, 23 Eylülde yavru bir köpeğin kuyruğunun lastikle bağlandığını gören bir vatandaşın EHKD'ye ihbarı üzerine, İl Tarım Müdürlüğü ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili inceleme başlatmıştı.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce el konulan köpek, tedavisi için EHKD'ye teslim edilmiş, köpeğe eziyet ettiği iddiasıyla iş yeri sahibi Ömer İ. hakkında yasal işlem başlatılmıştı.

aa
__________________
fb öfkemsin gs nefretimsin !




GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla