Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-11-2006, 11:17   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sanlı Sarıalioğlu "Rüya Kabus Oldu"

Notlarıma bakıyorum. Biz hep rakip kale önündeyiz. Pek çok gol girişimimiz var. Rumenler ilk yarıda bir kez kalemize geldiler ve pozisyon da golle sonuçlandı. İkinci yarıda tek yaptıkları penaltılık pozisyon. Futbol nankör bir oyun. Son vuruşlar çok önemli. O işi iyi yapan köşeyi dönüyor. Beşiktaş, rahatlıkla galip gelebilirdi. Ne yazık ki tek puanı bile alamadı. Ancak hemen belirtelim, Karakartal bu sezonun en iyi oyununu sergiledi. “İleriye dönük ışık” diyorduk bu kez onu gördük. Peki tılsımlı bir değnek mi değdi de Beşiktaş böyle birden bire kabuk değiştirdi? Bakın anlatayım...
Tigana'mız da aynen Zico gibi dün rüya görmüş. Rüyasında Beşiktaş, tek santrforla oynuyormuş. Ricardinho ve Delgado aynı kadrodaymış. Üstelik Kleberson, Koray gibi deneyimli oyuncular da sahadaymış. Bizim Fransız bu rüyanın etkisinde kalarak böyle bir 11 oluşturmuş. İşin şaka yanı bir tarafa Tigana geç de olsa nihayet doğruyu görmüş. Sistemde ve oyuncu seçimlerinde biraz değişiklik yapmanın yararını hepimiz gördük. İnatla, kaprisle bu işler yürümez.
Delgado, Ricardinho birlikte oynadı da savunma güvenliğinde eksikler mi oldu?... Tek santrforla mücadele edildi de pozisyona mı girilemedi?...
Skor üzücü. Ancak bunu bir kenara itip, oyuna bakın. Topu daha olumlu kullanan biz değil miydik, oyunun direksiyonunu biz elimizde tutmadık mı? Ricardinho-Delgado uyumu herhalde dikkatinizi çekti. Ustaların tadına doyum olmuyor. Bunlar bana büyük keyif veriyor. Bir Koray bile ne kadar farkettirdi. Deneyimli oyuncu maça ağırlığını koyabiliyor.
Kleberson yine çok pas hatası yaptı. Gel gelelim yine de oradaki boşluğu doldurdu. Toraman nihayet gerçek yerine geçebildi. Ne yazık ki Tigana, rastlantılarla veya zorlamayla doğruları görebiliyor. Gökhan Zan-Koray birlikteliği defansa güvenirlilik getirdi. Beşiktaş bir türlü kanatları kullanmasını bilemiyor. İbrahim Üzülmez ve Ali Tandoğan maç boyunca çok az ileriye çıktılar, bu çıkışlarında da isabetli ortalar yapamadılar.
Bir hatamız da topu ileride tutamamamız. Bobo bu yönde çok yetersiz. Çok top kaybıyla oynuyor. Son vuruşlarda biraz becerikli olsaydı Beşiktaş güle oynaya kazanırdı.
Artık Tigana eskiye dönüş yapmamalı. Macera aramaya gerek yok. Futbol kaliteli futbolcularla oynanır. Beşiktaş'ta belirli bir kapasite var. Bunun iyi kullanılması gerekir. Taşlarla saçma sapan oynanılmamalı. Belki UEFA'da Beşiktaş'ın işi çok zor ama kendi ligimizde bu kadro iş yapmalı. Tüm Beşiktaşlıların en büyük isteği en azında işte bu futbolu görebilmek ve takımlarıyla mutlu olmak.
Tigana artık silahlarını iyi kullanmasını bilmeli. Yoksa bunun faturasını ödemek zorunda kalabilir. Hakem bir rezaletti. Sürekli evsahibi takımı korudu, kolladı.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla