Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-11-2006, 14:34   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Angry 17 Aylık Bebeğe Tecavüz

İzmir'de annesi F.B. ve aynı evde kaldığı üç kişinin işkencesine uğradığı ileri sürülen ve kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan 17 aylık N.N.B.'nin yapılan adli tıp muayenesinde defalarca tecavüze uğradığı belirlendi.
Olay, Menderes ilçesine bağlı Yeniköy'de oturan F.B.'nin (36), geçen cuma gecesi, çok ağlayan 17 aylık kızı N.N.B.'yi, İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmesiyle ortaya çıktı.
Acil Servis'te görevli doktorlar küçük kızın vücudunun her tarafında morluklar ve makatında çizik olduğunu görünce durumu polise bildirdi.


Talihsiz kız yoğun bakımda tedavi altına alınırken, alkollü olduğu belirtilen anne F.B., "Kanepeye yatırdım. Birden ağlama sesini duyunca kalktım. Kanepeden düştü. Ben ona bir şey yapmadım" dedi.
Soruşturma başlatan jandarma, kızının yanında duran anne F.B. ile aynı evi paylaştığı belirlenen M.D., Y.V. ve A.A.'yı gözaltına aldı. Para karşılığı erkeklerle birlikte olduğu ileri sürülen F.B. ve 3 arkadaşı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

SPERM ÖRNEĞİ ALINDI
Babasına ulaşılamayan N.N.B.'ye yapılan adli tıp muayenesinde korkunç gerçek ortaya çıktı. Kızın makatında oluşan çiziğin defalarca tecavüze uğramasından kaynaklandığı raporda yer aldı. Bebekten alınan sperm örneklerinin kriminal incelemesinin sürdüğü, kim veya kimlerin tecavüzüne uğradığının saptanacağı belirtildi.
5 GÜN YOĞUN TEDAVİ

Biyolojik babası belli olmayan, erken doğumla dünyaya geldiği belirlenen N.N.B., bugün sabah saatlerinde, 5 gündür tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. N.N.B.'nin tedavisini üstlenen doktorlar, küçük kızın psikolojik desteğe uzun süre ihtiyaç duyacağını, olay öncesinde yürüyebildiği halde, şu an travmaya ve korkuya bağlı olarak yürüyemediğini belirtti. N.N.B.'ye ayrıca yetersiz beslenmeye bağlı olarak kansızlık teşhisi de konulduğu belirtildi.

DEVLET SAHİP ÇIKTI

Hastanedeki işlemlerinin ardından N.N.B., Jandarma Çocuk Merkezi'ndeki askerler tarafından alınıp Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Karşıyaka Çocuk Yuvası'na yerleştirildi. 0- 6 yaş grubu, 70 kapasiteli 62 çocuğun barındığı yurda yerleştirilen minik N.N.B., görevliler tarafından yıkanıp karnı doyurulduktan sonra uyutuldu. Yeni yuvasında yeni bir yaşama adım atan N.N.B.'ye kaldığı yurtta, psikolojik destek verileceği, tedavisinin burada da devam edileceği vurgulandı.

VELAYETİ ALINACAK

Devletin sahip çıktığı N.N.B.'nin Karşıyaka Çocuk Yuvası'na yerleştirildiğini belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş, bebeğin velayetinin annesinden alınması için çalışma başlattıklarını söyledi. N.B.B:'nin yuvada şefkatle bakılacağını belirten Ertaş, şunları söyledi:
“N.B.B.'nin iki kardeşi de devlet korumasında, 2002 doğumlu ağabeyi B. de aynı yuvada. 1997 doğumlu T. ise Hatay 80'inci Yıl Çocuk Yuvası'nda kalıyor. Anne ya da babası tarafından istismara uğramış çocukların anne babalarında olan velayetleri sonlandırılılabiliniyor, yani anne babalık haklarının ellerinden alınabiliyor. Bu 3 kardeşin de velayetlerinin anneden alınması için gerekli çalışmaları başlattık. Velayetin iptali ancak mahkeme kararıyla mümkün. Sosyal hizmetler olarak inceleme yapacağız, sosyal hizmetler uzmanın vereceği raporlar doğrultusunda eğer öyle bir şey gerekiyorsa mahkemeye annenin velayetinin iptali davası açacağız. O dava sonucunda mahkemenin takdiri neyse ona göre çalışmaları devam ettireceğiz.''
İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir de, 1.5 yaşındaki çocuğa tecavüz edildiği ve dövüldüğü iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten savcıyla görüştü.
Menderes Adliyesi'ne giden Nevzat Erdemir, soruşturmayı sürdüren savcıyı,
makamında ziyaret etti.

33 yıllık meslek yaşamında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını ve
dehşete düştüğünü ifade eden Erdemir; ''İddialarla ilgili 3 kişi tutuklu bulunuyor ve soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor. Kadının 3 çocuğu daha önce koruma altına alınırken bu çocuk neden
alınmamış? Bunda ihmal varsa değerlendirilecek. Temennim, konunun sadece vahim bir olay olarak kalmaması. Çocuklarımızın bir kısmı emin ellerde değil. Bundan ders çıkarılırsa, devletin sıcak eli, istismar edilecek çocukların üzerinde olur.'' dedi.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline