Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-11-2006, 14:38   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Google’ın şaşırtan yükselişi !

Google’ın reklam gelirleri, İngiltere’deki TV kanallarını geride bıraktı..
Click the image to open in full size.



Geleneksel medyaya meydan okuyan internet, son yıllarda ağırlığını giderek artırmaya başladı. İnternetin reklam pastasından aldığı pay da yükselirken, gelen haberler, sanal dünyanın bir adım öne geçtiğini gösteriyor.

Son olarak Youtube'ı satın alarak gündeme gelen arama motoru Google'ın reklam gelirlerinin, yıl sonunda İngiltere'nin en büyük televizyon kanallarının üzerine çıkması bekleniyor. Yapılan medya araştırmalarına göre, Google'ın geliri 2006 sonunda reklamlardan 800 milyon sterlin kazanan Channel 4'ü, 1.5 yıl içerisinde de İngiltere'nin en büyük özel televizyonu ITV1'i geride bırakacak. ITV1, geçtiğimiz yıl yaklaşık 1.5 milyar sterlin reklam geliri elde etmişti.

Reklam geliri 1 milyar sterline yaklaşacak

Financial Times'a açıklamalarda bulunan Channel 4 CEO'su Andy Duncan, Google'ın bu yıl reklam gelirlerini 900 milyon sterline yükseltebileceğini söyledi. Google ise reklam gelir tahmini ile ilgili bir açıklama yapmadı. Medya tahmincileri Google'ın yükselişini 'hayret verici' olarak tanımlıyorlar.

2006'nın dokuz aylık döneminde Google'ın İngiltere'deki tahmini reklam gelirinin 593 milyon sterlin düzeyinde bulunuyor. dördüncü çeyrekte ise şirketin daha kuvvetli bir performans göstermesi bekleniyor.

Google İngiltere'deki reklam gelirlerini son iki yılın herbirinde önceki yıla göre iki kat artırmayı başardı.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla